• DOLAR 32.524
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2426.935
  • ...
Mardin'de KÜSİ Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Programı kapsamında Valilik Binası Nişli Toplantı Salonu’nda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji Mardin İl Müdürü Yusuf Çermik, Batman İl Müdürü Hasan Gül, Batman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hakan Karakaya, Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel, Dicle Üniversitesi’nden ilgili öğretim görevlileri ve bazı sanayiciler katıldı.

Toplantıda Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin (KÜSİ) etkin bir şekilde sağlanmasının, ülkemizin Ar-Ge ve yenilik kapasitesinin artırılarak sanayi profilinin yüksek ve orta-ileri teknoloji alanlarına evrilmesi ve 2023 yılı hedeflerine ulaşılabilmesi açısından ne kadar önemli olduğu vurgulandı.

Bu doğrultuda; ulusal ve bölgesel düzeyde KÜSİ’nin geliştirilmesi, kamu tarafından sağlanan Ar-Ge ve yenilik destekleri hakkında tarafların bilgilendirilmesi, tarafları bir araya getirerek işbirliğini geliştirmeye yönelik toplantılar yapılması, sanayinin ihtiyacı doğrultusunda ilgili öğretim üyelerinin özel sektör kuruluşlarına yönlendirilmesi gibi konularda bilgi alışverişinde bulunuldu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir