• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Belediyeden İhale usulüyle bina alan vatandaşlar mağdur ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Şahinbey İlçe Belediyesi Yeşilvadi konutlarında belediyeden ihale usulüyle bina alan vatandaşlar paralarını ödedikleri halde belediyeden satın aldıkları evlerin tam olarak hazır olmadığından evlerine geçemediklerini, belediyenin kendilerini mağdur ettiğini iddia ettiler.

Vatandaşlar tapularını aldıkları halde evlerin kendilerine teslim edilmediğini ve projede yeşil alan olarak belirtilen alanların işyerlerine satıldığını belirterek duruma tepki gösteriyorlar.

“Bizim tek isteğimiz evlerimize geçmek sorunlarımızın çözülmesidir”

Belediye başkanlarıyla defalarca görüşmek istemelerine rağmen görüşemediklerini belirten Cemal Yaprak, “İhale usulüyle bu binalardan ev aldık. Fakat bir yıl geçmesine rağmen paralarımızı ödememize rağmen ve tapularımızı aldığımız halde evlerimiz bize teslim edilmedi. Belediye başkanlarımızla görüşmek istedik, fakat her defasında bizi başlarından savuruyorlar. Sürekli başkan yardımcıları ile görüştük. Onlarda hep birkaç haftaya kadar yardımcı olacaklarını belirtiyorlar. Ama hala her hangi bir yardım görmedik. Bizim tek isteğimiz evlerimize geçmek sorunlarımızın çözülmesidir. Şuanda ciddi bir anlamda mağduruz hem kira ödüyoruz. Hem taksit ediyoruz. Birilerinin Allah rızası için gelip bize yardımcı olmalarını istiyoruz.”dedi.

“Projede çevre düzenlenmesi olarak görünen alanlar petrole ve AVM’lere verilmiş”

Kendilerine yeşil alan olarak gösterilen alanların işyerlerine satıldığını belirten Yaprak, “Bize bu evler satılırken proje başkaydı. Şimdi ise proje çok farklı normal da bizler bu evleri aldığımızda projede binalar önünde her hangi bir işyeri yoktu. Binaların önü tamamen yeşil alan olarak görünüyordu. Fakat şuan projede çevre düzenlenmesi olarak görünen alanlar petrole ve avm’lere verilmiş. Petrolün bir binanın hemen yanı başında olması ne kadar doğrudur. Üstelik neden proje ayrı uygulama ayrı tüm bu sıkıntıları da geçtik. Evlerimiz kaç aydır teslim edilecek edilmiyor. Şuan tamamlanmadığı halde binalarda oturan bazı aileler var. Evlerde ne elektrik nede su var. Bazı binalarda asansör var. Ama! Elektrik olmadığı için çıkamıyoruz. 22. Kata nasıl çıkayım. Hem hala inşaat devam ediyor. Ailemizle bu kadar insanın içerisinden geçip gidiyoruz. Binalar hala inşaat halinde tehlikesi var. Yani anlayacağınız tam bir şok içerisindeyiz.”diyerek mağdur edildiklerini belirtti

“Bizim muhatabımız belediye biz belediye ile muhatap olmak istiyoruz”

Evleri ihale usulüyle belediyeden satın aldıklarını belirten Yaprak, “Hakkımızı arıyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. İstediğimiz yetiklilerden birinin gelip bu sıkıntılarımızı onlara anlatmak. Şimdi 7 ay olmuş biz bu evlere gelip nasıl yerleşelim. Kafamız rahat iken çoluk çocuk perişan olduk. Ekmeğe muhtaç ettiler bizi yine buraya geliyoruz. İşçiler bir haftadır eylemdeler. Sonuçta bu insanlar emekçi mağdur. Şuan çalışmıyorlar ücretlerini alamadıklarını söylüyorlar. Belediyeye gidiyoruz binalarımız ne zaman bitecek bu işçiler çalışmayacak mı? Diye bize dolandırıldık ana firma bizi kandırdı diyorlar. Şimdi bizim muhatabımız belediye biz belediye ile muhatap olmak istiyoruz. Bu işçileri ben tutmadım. Yâda bu binaları satın alanlar da tutmadı. Sonuçta yüklenici firma da olsa arada biz belediyeyi biliriz. Çünkü biz belediyeden satın aldık. Umarız sıkıntımız giderilir.”diye konuştu

“Ödemelerimizi yaptığımız halde evlerimize geçemiyoruz”

Ev sahibi olmak istediği için belediyeden ev aldığını belirten Ahmet Karakuş ise, “Ödemelerimizi yaptığımız halde evlerimize geçemiyoruz. Kurban olduk ama kimin kurbanı bilmiyoruz. İşçiler paramızı alamıyoruz diyorlar. Oysa bizler ödememizi yaptık.  Binalar tam olarak hazır değil, belediye bize işçilerin paralarını ödediklerini belirtiyor. Yüklenici firmanın haksızlık yaptığını belirtiyor. Bizler bir an önce ödemesini yaptığımız evlere geçmek istiyoruz.”ifadelerini kullanarak mağduriyetlerini dile getirdi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz belediye yetkilisi vatandaşların Yeşilvadi Konutlarındaki evleri belediyeden ihale yoluyla satın aldığını belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir