• DOLAR 32.519
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2427.769
  • ...
Bingöl'ün sorunları meclise taşındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Meclis Plan Bütçe Görüşmeleri’nde Bingöl Yayladere'nin sorunlarını dile getirdi. Bingöl Pembelik Barajı'nda su tutulmasıyla birlikte Yayladere ilçesinde Sürmelikoç ve Çayağzı köylerinin sular altında kalacak olmasıyla ilgili daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye soru önergesi verdiğini hatırlatan Atıcı, ÇED raporunda köylerin merkezle bağlantısını sağlayan iki köprü ve bir mezarlığın sular altında kalacağının belirtildiğini; barajı yapan şirketin iki yeni köprü yapma taahhüdü ile ÇED raporu alarak baraj inşaatına bağladığını kaydetti.

Ancak bir süre sonra şirketin köprü yapmaktan vazgeçip yol yapacağını açıklamasıyla birlikte konu ile ilgili bakanlığa başvurduklarını belirten Atıcı, "Hayır, şirket köprü yapacak" cevabını almalarına rağmen bir ay önce köylülere, ‘Su tutmaya başlayacağız’ diyerek uyarıda bulunan şirketin halen köprüleri yapmadığını söyledi.

Bunun üzerine Bingöl İl Müdürünü aradığını belirten Atıcı, "Taahhüdü yerine getirmezlerse şirkete ceza yazacaklarını bunun dışında bir yaptırımlarının olamayacağı" cevabını aldığını; "Yapmazlarsa ne olacak" sorusuna ise müdürün "Yapmazsa yapmaz biz ceza yazmaya devam ederiz" dediğini ifade etti.

Konu ile ilgili Atıcı, "Siz devleti yönetiyorsunuz ve bir şirket geliyor, taahhütte bulunuyor, ÇED veriyorsunuz, sonra sizi hiç sallamıyor, “Yapmam.” diyor. Hadi, buyurun bakalım! Devletimizin ne duruma düştüğünü varın, siz düşünün Sayın Bakan. Eğer buraya iki köprü yapılmazsa, oradaki mezarlık taşınmazsa ben de bu yüreği taşıdığım sürece bunu her yerde anlatacağım. Eğer siz müdahil olmazsanız, devlet olarak o köprüleri yaptırmazsanız hangi yüzle biz insanların yüzüne bakacağız, hangi yüzle devletin orada var olduğunu söyleyeceğiz? O nedenle, bu konu çok önemlidir, lütfen bu şirketlere esir olmayalım ve o köprüleri yaptıralım."ifadelerini kullandı.

Bingöl’e yardım yapılmadığını belirten Atıcı "Ayrıca, Yayladere ve Kiğı belediyelerimiz sizden hiçbir kuruş yardım alamıyor. Diğer belediyeler yardım alıyor, çöp arabası gönderiyorsunuz ama yazılı talepleri olmasına rağmen Kiğı ve Yayladere belediyelerine henüz yardım yapılmadı" dedi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir