• DOLAR 32.599
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2412.151
  • ...
15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 18. Uluslararası İş Forumu Kongresi (IBF) İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo Center’da 26-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 500 yerli ve yabancı katılımcı firmanın yer alacağı fuara, 102 ülkeden 7 bin yabancı işadamının katılması bekleniyor.

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, etkinliklere ilişkin açıklamalarda bulundu. Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, yurtiçi ve yurtdışından birçok bakanın ve işadamının iştirakleriyle 26-30 Kasım tarihleri arasında 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı, High Tech Port ve 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi’nin gerçekleştirileceğini söyledi.

Özdemir, bu yıl fuarda Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Nijerya, Libya, Pakistan, Sudan, Güney Afrika, Fas, Cezayir, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’ın katılımıyla ikili iş görüşmelerinin yapılacağını belirtti.

Bu 14 ülke ile ticari ilişkilerin geliştirileceğini ifade eden Özdemir, "Türkiye’nin hedef ülkelerinin ekonomi ve ticaret bakanları, İSEDAK gündemi sebebiyle katılacak Turizm Bakanları, İslam finansmanında uzmanlar, akademisyenler, lider işadamları, bürokratlar, yatırımcılar, genç girişimciler katılım göstereceklerdir.” dedi.

MÜSİAD’ın fuarını Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak
İstanbul’u dünya ekonomisinin merkezi haline getirecek olan 15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 18’inci Uluslararası İş Forumu Kongresi, 26 Kasım Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağı bildirildi. Açılış töreninin öncesinde; MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak açılış konuşması yaparken, misafir ülkelerin devlet başkanlarının selamlama konuşmalarının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salonu dolduran yaklaşık 5 bin kişiye hitap edeceği öğrenildi.

İslami bankacılık ve finans trendleri
Özdemir, 18’inci Uluslararası İş Forumu Kongresi’nin “Paradigma Kayması: Yeni Finansal Yönelimler” başlıklı açılış oturumunda İslami bankacılık ve İslami finans trendleri konuları ele alınacağı ifade etti.

Yabancı şirketlerle ikili iş görüşmeleri
Özdemir, 15’inci Uluslararası MÜSİAD Fuarı’na katılan şirketlerin Ekonomi Bakanlığı ve IBF heyetleriyle birlikte diğer katılımcı firmalarla da ikili iş görüşmeleri yapma imkânına sahip olacaklarını vurguladı.    (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir