• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Sağ-Çev, Batman'daki hava kirliliğine dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Kış mevsiminin gelişiyle  birlikte son günlerde kendini gösteren hava kirliliği, Batmanlılara adeta nefes aldırmıyor. Batman’ın hava kirliliğinin önlenmesi için yetkililere çağrıda bulunan Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev), hava kirliliğin tedbirsizlik ve denetimsizlikten kaynaklandığını belirtti.


 

Hava kirliliğin birçok hastalığı da beraberinde getirdiğini söyleyen Sağ-Çev Dernek Başkanı Ömer Faruk Dursun, “Kış mevsimine girmemizle beraber, hava kirliliğine sebebiyet veren yoğun dumanın, insan sağlığına olumsuz etkileri herkesçe malumdur. Batman şehri, bulunduğu konum itibarı ile, dar ve sıkışık bir ovada olmasından dolayı, bu yoğun dumanın etkilerini daha fazla hissetmektedir. Bu etkenler, özellikle kış aylarında sıkça rastlanılan üst solunum yolu enfeksiyonu, KOAH 'ı (Kronik Akciğer Hastalıklarını) ciddi manada tetikleyip olumsuz etkilemektedir. Hastalıklarla savaşmaktansa, hastalığa sebebiyet veren faktörleri ortadan kaldırmak, bütün  halkımızın birincil görevi olmalıdır.” dedi.
 

Hava kirliliğinin, genelde denetimsizlikten kaynaklandığını savunan Dursun, “Kalorifer yakıtı kullanımında yapılan tedbirsizlik ve denetimsizlikler, güzel Batman’ımızı yaşanamayacak hale getirmiş bulunmaktadır. Çevre kirliliğine gereken değeri verebilmek için, yetkilileri göreve çağırıyor ve halkımızı daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz.” diye konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir