• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
ABD`de siyahi genci öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`nin Missiouri eyaletinde 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown`ı öldüren polis memuru Darren Wilson`ın yargılanmasına gerek olmadığına karar verildi.

Jürinin günlerdir süren değerlendirmesinin ardından St. Louis kentinin Ferguson mahallesinde Brown`u öldüren polis memuru hakkındaki karar açıklandı. 9`u beyaz ve 3`ü siyahiden oluşan 12 kişilik jürinin kararını St. Louis Savcısı Robert McCulloch birçok televizyon kanalından canlı yayınlanan basın toplantısı ile açıkladı.

Jürinin olayın gerçekleştiği anda ve ardından toplanan fiziki delilleri incelediğini ve birçok görgü tanığını dinlediğini kaydeden McCulloch, detaylı bir sürecin ardından polis memuru Wilson`ın "kendisine verilen yetkiler dahilinde hareket ettiği ve cezai yargılamaya gerek görülmediğine" karar verildiğini söyledi.

Jüri üyelerinin kararları ve kimin ne yönde oy kullandığı bilgilerinin gizli olduğunu ve açıklanmayacağını da belirten McCulloch, soruşturma sürecinde kayıt yapılmadığını da dile getirdi.

GÖSTERİLER BAŞLADI
Gelişmelerin merkezinde yer alan Ferguson`da kararı cep telefonları ve televizyondan takip eden gruplar, polis memurunun yargılanmasına gerek görülmemesi kararı üzerine sokaklara çıkarak karara tepki gösteriyor.

 

Bazı göstericiler polis araçlarına saldırıp ateşe verirken bazıları da civardaki dükkanların camlarını kırarak çevreye zarar verdi. Polis bazı bölgelerde göstericileri dağıtmak için biber gazı kullandı. Biber gazından görev yapan gazeteciler de etkilendi.

Ferguson`un birçok bölgesinden canlı yayın yapan ABD televizyonlarında göstericilerin yaktığı polis araçları, zarar gören dükkanlar ve biber gazından etkilenen insanların görüntüleri ekranlara geldi.

Bazı dükkanlarda başlayan yangınlara itfaiye görevlileri müdahale ediyor. Şehrin çeşitli bölgelerinden zaman zaman silah seslerinin geldiği de belirtiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir