• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
Balık kalp krizini önlüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Haftada en az iki kez balık yiyorsanız, sağlığınızı koruyorsunuz demektir. Yapılan araştırmalara göre düzenli olarak balık yemenin fiziksel ve ruhsal sağlığa iyi geldiği kanatlanmıştır.

BALIK KALP RAHATSIZLIĞI OLANLAR İÇİN OLDUKÇA FAYDALIDIR

Beslenme uzmanları, anne adaylarının, yaşlıların ve çocukların dengeli ve sağlıklı beslenebilmeleri için haftada en az iki defa balık yemesini öneriyor. Gıda Mühendisi Görkem İstemi Kirik, balık yemenin çok faydalı olduğunu vurgulayarak, “Balık, hemen her yaştan insanın yediğinde sağlık bulacağı besin kaynakları arasında yer almaktadır. Balığın faydaları içerdiği yağın özelliklerinden kaynaklanmaktadır. İçerisinde bulunan ossmega 3, A ve D vitamini pek çok hastalığa da iyi geliyor. Balığın en belirgin özelliği kalbimize yardımcı olurken, kalp krizinin önlenmesinde de etkilidir. Yaşlanmaya karşı savaşır. Çocukların daha akıllı olmasını sağlar. Diş etleri ve dişlere oldukça yararlıdır” şeklinde konuştu.

TAZE OLMASINA DİKKAT EDİN

Haftada en az iki kez balık tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Görkem İstemi Kirik, balığın taze olup olmadığını mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Balık taze tüketilmesi gereken bir besindir. Balığın tazeliğini koruyacak soğuk hava depoları olsa da balık alınırken tazeliğine dikkat etmek gerekir. Taze balığın göz bebekleri dışa doğru bombelidir. Bayat balığın ise göz bebekleri çökmüş gözleri mat ve donuktur. Balığın solungaçları taze balıkta kırmızı renge sahiptir. Bayat balığın solungaçları ise kiremit rengindedir. Taze balığın üzerine elinizi bastırıp sonrasında çektiğinizde balıkta herhangi bir iz oluşmaz. Bununla birlikte bayat balığın üzerine bastırıp, elinizi çektiğinizde balık eski şekline dönmez. Taze balığın pulları vücuduna yapışıktır. Bundan dolayı taze balık almak isterseniz elinizi balığın üzerinde gezdirmelisiniz, pulları elinize geliyor fakat dökülmüyorsa balık tazedir” dedi.

BALIĞIN BAŞLICA FAYDALARI:

*Beyin gelişimi, görme işlevinin oluşumu, kan pıhtılaşmasının önlenmesi ve iltihabi hastalıkların iyileşmesinde yardımcıdır.

*Kalp hastalığı için risk faktörü olan trigliserit düşürücü etki gösterir, besinlerin kontrolünde de önemli rol oynar ve vücut için zararlı yağların zararını engeller.

*Vücudun enerji üretimine katkıda bulunur.

*Balık yağı açısından zengin bir beslenme yorgunluğu giderir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir