• DOLAR 32.585
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2431.06
  • ...
"Öğretmenler Günü" nü kutlamıyoruz…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  -  Özgür Eğitim – Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Tuncay Yerlikaya yayınladığı bir basın açıklamasıyla Öğretmenler Günü olarak yapılan kutlamalarla öğretmenlerle adeta dalga geçildiğini söyleyerek Bu günü kutlamadıklarını söyledi.

Her yıl 24 Kasım gelince Türkiye de bir öğretmen güzellemesi yaşandığını ve öğretmenlerin gözünün içine baka baka yalandan bir tiyatro oyununun sahnelendiğini belirten Yerlikaya, her yıl kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Gününün bir darbe hediyesi olduğunu söyledi.ç

Yerlikaya, “Resmi Kemalist ideoloji adına daha iyi çalışsınlar, daha çok makbul vatandaşlar yetiştirsinler diye gaz ve ajitasyon malzemesi olarak kutlanan bu anlamlı gün! Öğretmenlere lütfedilmiş.” ifadelerini kullandı.

  

“Öğretmenlerin özlük hakları kuşa çevrilmiş, onuru kırılmış, itibarsızlaştırılmış”

Resmi ideoloji teorisyenlerinin,  halkı düşüncesiz seviyesiz kitle yığınları şeklinde gördüklerini ve bu halka istedikleri gibi ayar verebileceklerini zan ettiklerini belirten Yerlikaya, “öğretmenim canım benim’  güzellemeleriyle havagazı alınıp cilalanan, kutsal mesleğe! memur edilmiş öğretmenlere,  Kemalist, tepeden inmeci, dayatmacı, halkın değerlerini yok sayan resmi ideolojiyi, halka taşıyan postacı rolü biçilmiş, Cumhuriyet Türkiye’sinin sözüm ona çağdaş mimarlar olagelmişlerdir. Bütün bu kimlik kabulüne rağmen yine de öğretmenler, düşük ücretlerle geçim sıkıntısına mahkûm edilmiş, özlük hakları kuşa çevrilmiş, onuru kırılmış, itibarsızlaştırılmış, fakat yine de yaranamamış, ezik bir psikolojiye sokulmuşlardır. Bütün bir yıl, sitemden kaynaklanan birçok sıkıntıyla cedelleşen öğretmenlerle, 24 Kasımda komik, göstermelik etkinliklerle adeta dalga geçilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Halkların inançlarına, etnik farklılıklarına saygı gösteren bir eğitim…

Özgür Eğitim Sen olarak Öğretmenler Gününü öğretmenlerin değil resmi ideolojinin kutsal günlerinden gördüklerini söyleyen Yerlikaya, öğretmenlerin ihtiyaç duyduğu ve hakkı olan, taleplerinin verilmesini istedi.

Yerlikaya, “Devletin yapmacık maskesini çıkarmasını, eski alışkanlıklarına son vermesini istiyoruz. Eğitimin ideolojik formasyondan kurtarılıp özgürleştirilmesini, halkların inançlarına etnik farklılıklarına saygı gösteren her kesime hitap eden bir kimliğe kavuşturulmasını talep ediyoruz. Öğretmeni üç kuruş ücrete talim ettirip, bu kirli çarkın muvazzaf memurlarına dönüştürmekten bir an önce vaz geçilmeli, itibarı iade edilmeli, onurluca yaşayabileceği emeğinin karşılığı bir ücret verilmeli, onbinlerce atanamamış öğretmenin mağduriyeti giderilmeli, “24 Kasım Öğretmenler Günü” gibi komik müsamerelerden de vazgeçilmelidir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir