• DOLAR 32.574
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2425.809
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 18 Ekim Salı Günü Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Mezopotamya Gazetesi; `Cezaevinde Yaptığı Resimleri Sergileniyor` Midyat Cezaevi`nde tutuklu bulunan Asım Demir`in resim sergisi, Batman Belediyesi Yılmaz Güney Sinema Salonu`nda açıldı. Siyasi davadan 36 yıl hapis cezası alan ve 18 yıldır cezaevinde olan Asım Demir`in cezaevinde yaptığı resimler sergilendi.

`Kan Bağışına Uçak Bileti`
THY ilginç bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor. Kızılay`ın kan bağışı kampanyasına destek verenlere uçak bileti verilecek. Bağış kampanyası 19-20 Ekim tarihleri arasında Atatürk Park`ında kurulacak olan kan bağışı çadırında kan verenlere çekilişle uçak bileti verilecek.

Doğuş Gazetesi; `1785 Gram Esrar Ele Geçirildi`
Batman`da polis tarafından yapılan iki ayrı operasyonda 1785 gram esrar ele geçirildi.
Alınan bir ihbar üzerine Karatay Polis Uygulama Noktasında yapılan kontrollerde bir araçta yapılan aramada daralı ağırlığı 1785 gram gelen gonca esrar maddesi ele geçirildi.

`Kan Bağışına Uçak Bileti`
Batman da Türk Hava Yolları (THY) ve Türk Kızılay`ın ortaklaşa olarak düzenleyeceği kampanyada kan bağışında bulunanlar arasında yapılan çekilişle bir kişiye yurt içi gidiş dönüş bileti verilecek.

Batman Umut Gazetesi; `Hastane Mikrop Yuvası`
Batman Ağız Diş Hastanesi karşısında bulunan kanalizasyon borularının tıkalı olması nedeniyle çevreye akan kirli suyun insan sağlığını tehdit ettiğini ifade eden vatandaşlar yetkililerin ilgisizliğine tepki gösterdi.

`Sigara Lüks Oldu`
Son günlerde sigaraya yapılan zamlar tiryakileri zora soktu. Batman`da binlerce sigara tiryakisi zamma tepki gösterirken, fiyatlara ortalama her sigara paketine 2 lira birden zam yapıldı.

Batman Medya Gazetesi; `İnşaatta Tabanca Bulundu!`
Batman`ın Diyarbakır Caddesinde bulunan Turgut Özal bulvarında yeni yapılan bir inşaatta bulunan bir adet tabanca paniğe neden oldu.

`Vatandaştan, Yine `Kanalizasyon` Tepkisi"
Batman Ağız Diş Hastanesi karşısında bulunan kanalizasyon borularının tıkalı olması nedeniyle çevreye akan kirli suyun insan sağlığını tehdit ettiğini ifade eden vatandaşlar Kanalizasyonların alt yapı yetersizliğinden dolayı sürekli dolmasına tepki gösterdi.

Batman Hâkimiyet Gazetesi; `Tesettür Seferberliği Çalışmalarına Devam`
Batman`da 14 aktif Sivil Toplum Kuruluşu`ndan oluşan Hak ve Özgürlükler Platformu, tesettür seferberliği çalışmalarına devam ediyor. Platformdan yapılan açıklamada, 21 Ekim Cuma Günü saat:16.00`da Gülistan Caddesinde tesettür ile ilgili kitlesel bir basın açıklaması yapılacağı duyurularak, kadın-erkek, çocuk-yaşlı herkesin katılması çağrısı yapıldı. Yine 23 Ekim Pazar Günü saat 12.30`da Diyarbakır İstasyon Meydanında yapılacak olan "İnanca Saygı ve Başörtüsüne Özgürlük Mitingi" ne platform olarak destek verip katılacaklarını belirttiler.

Pusula Gazetesi; `Hak ve Özgürlükler Platformu Basın Açıklaması Yapacak`
Hak ve Özgürlükler Platformu Cuma günü saat 16.00`da Gülistan Caddesi`nde bir basın açıklaması yapacak. Basın açıklaması başörtüsünün kamusal alanda tam bir serbestîye kavuşması ve bu konun anayasada kanunla güvence altına alınması ile ilgili olacak.

Batman Barış Gazetesi; `Tiryakiler Sarma Tütüne Yöneldi`
Son günlerde sigaraya yapılan zamlar tiryakileri zora soktu. Batmanda binlerce sigara tiryakisi zamma tepki gösterirken, fiyatlara ortalama her sigara paketine 2 lira birden zam yapıldı. Sigaraya yapılan zamlar tiryakileri sarma sigaraya ve tütüne yöneltti.

`Cezaevinden Ailesini Geçindirmeye Çalışıyor!`
Mardin Midyat ilçesi M Tipi Kapalı Cezaevi 36 yıl hapis cezası alıp hükümlü bulunan Asım Demir, cezaevinde yapmış olduğu resimleri Batman`da sergilendi.

Batman Postası Gazetesi; `Kızım 2 Ay Değil, 2 Saat Bile Ayrılmadı Yanımızdan`
Kaybolduğu yönünde hakkında haberler çıkan kızı Berivan`ın evden 2 saat bile ayrılmadığını belirten Baba Selim Sayaca " kızımıza zor kavuştuk, bir daha bir yere bırakır mıyız" şeklinde konuştu.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Garzan Barajı, Önümüzdeki Yıl Su Tutacak`
Garzan çayı üzerinde yaklaşık dört yıl önce yapımına başlanan Garzan barajının yapımı tüm hızıyla sürüyor. 500`ü aşkın işçinin çalıştığı barajda, önümüzdeki yılın kış mevsiminde su tutulacak.
Halid Coşkun, Veysi Rüzgâr - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir