• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
 İSPARK’ta ‘İstanbulkart’la Ödeme Dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSPARK`tan yapılan yazılı açıklamaya göre; İstanbul genelinde yaklaşık 100 bin araca hizmet veren İSPARK otoparklarında, giriş çıkışları hızlandırmak ve sürücüleri nakit para derdinden kurtarmak amacıyla İstanbulkart ve HGS ile ödeme imkanı sunulacak.

Kent genelinde 600 noktada 80 bin araç kapasiteyle otopark işletmeciliği yapan İSPARK`taki bu uygulama için tüm altyapı çalışmaları tamamlanarak, otoparklardaki ödeme gişe ve bariyer sistemleri İstanbulkartla ve HGS ile uyumlu hale getirilecek.

İlk etapta katlı otoparklarda ve bariyer sistemi bulunan noktalarda başlatılacak uygulama kapsamında, otopark girişinde okutulacak kart, çıkarken tekrar okutulduğunda ödeme alınacak.

Ayrıca açıklamaya göre sürücü otoparka girmeden önce herhangi bir toplu taşıma aracını kullanmışsa aktarma sistemi devrede tutularak, otopark ücretinde indirim yapılacak.

“HGS İLE DE ÖDEME YAPILABİLECEK”

Yeni yılda faaliyete geçecek bu uygulamanın ardından HGS ile de ödeme yapılabilmesi sağlanacak ve ücret, sürücülerin otoparkta kaldığı süreye göre çıkışta ‘İstanbulkart’ ile olduğu gibi HGS’den de düşülebilecek.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir