• DOLAR 32.574
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2435.002
  • ...
Bulgaristan'da Meal Bilgi Yarışması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SOFYA - Türkiye Bulgaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu, Vision Zinde Derneği ve Plevne Müftülüğünün işbirliği ile “Bulgaristan’da Kur’an Günleri” etkinlikleri kapsamında yapılan Meal Bilgi Yarışması’na katıldı.


Bu sene üçüncüsü düzenlenen programa Türkiye Bulgaristan Dostluk Grubu Başkanı Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ile birlikte, Filibe Başkonsolosu Alper Aktaş, Bulgaristan Baş Müftüsü Mustafa Hacı, Baş Müftü Yardımcısı Birali, Bulgaristan Din Müşaviri Ulvi Ata, Bulgaristan Eğitim Müşaviri Şenol Genç, Plevne Milletvekili Mithat Metin ve Türk katıldı.  Bulgar, Pomak, Roman vatandaşlar da yoğun kar yağışına rağmen çevre şehirlerden kaldırılan otobüslerle iştirak ederek geçen yıllara göre daha yoğun bir katılım sağladılar.
 

Kur’an-ı Kerim’den kısa sureler ve temel dini bilgilerden hazırlanmış test şeklindeki soruların yer aldığı yarışmanın ardından Türkiye Bulgaristan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Öztürk konuşmalarını yaptı. Öztürk, “Bugün Bulgaristan’ın komünist yönetim zamanlarındaki baskılardan kurtulup bu aşamaya gelmesini memnuniyet verici buluyorum. O dönemde dine yapılan baskılar sonucu soydaşlarımız dini eğitim alamamış ve bazı kültürel eserler yok edilmiştir. Soydaşlarımızın Kur’an ile buluşması engellenmiştir. Bugün düzenlenen bu programla Müslümanların en temel ihtiyacı olan Kur’an’ın anlamıyla buluşma eksikliği giderilmektedir. Böyle bir etkinliğin düzenlenmesini çok anlamlı buluyorum.”dedi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir