• DOLAR 32.533
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2488.933
  • ...

BURSA – Afyon’da 19-22 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Büyükbaş ve Küçükbaş Besi Hayvancılığı ve Teknolojileri ile Canlı Hayvan Borsaları Zirvesi’ne katılan Bursa Ticaret Borsası 1. Meslek Komitesi üyeleri, Bursa’da kurulacak canlı hayvan borsası ile ilgili görüşmelerde bulundular.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından da desteklenerek, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık sektörünün verimini artırmak için yapılması gereken çalışmaların ele alındığı zirvede, sektörün genel meseleleri de masaya yatırıldı. 

Büyükbaş ve Küçükbaş Besi Hayvancılığı ve Teknolojileri ile Canlı Hayvan Borsaları Zirvesi sonrası değerlendirmelerde bulunan Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kırmızıay, “Hayvancılık Türkiye ekonomisi bakımından oldukça önemli bir sektördür. Özellikle hayvan materyalini iyileştirmek ve daha yüksek verimli bir hayvan varlığı oluşturmak amacıyla birçok çalışma ve uygulama yapılmaktadır. Ülkemiz ve Bursa hayvancılığı açısından sorunlara yönelik çözümler üretmek büyük önem arz etmektedir. Zirvede, sürü yönetimi, hayvan sağlığı, beslenmesi ve refahı, kaliteli et üretimi ve işleme teknolojileri ile besi hayvanları pazarlama politikası konuları detaylı olarak tartışıldı.” dedi.

Kırmızıay, zirvede, Bursa Ticaret Borsası tarafından kurulacak canlı hayvan borsası ile ilgili de görüşmelerde bulunduklarını belirtti.

Toplantıya Bursa Ticaret Borsası adına Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kırmızıay’ ın yanı sıra 1. Meslek Komitesi Başkanı Talat Vatan ile Bursa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Fehmi Yıldız ve sektör temsilcisi Mehmet Korkmaz katıldılar. (İLKHA)