• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
HÜDA PAR ilçe kongre çalışmalarına start verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şanlıurfa ilçe başkanları toplantısı, partinin il binasında yapıldı. Toplantıda gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın, Siverek ilçesinde PKK yandaşları tarafından imam hatip lisesini hedef alan molotoflu saldırıyı kınadı.

Ekim ayında yapılması planlanan HÜDA PAR Şanlıurfa ilçe kongrelerinin 6-7 Ekim olayları nedeniyle iptal edildiğini belirten Yalçın, ilçe kongrelerinin Aralık ve Ocak aylarında yapılacağını hemen ardından da il kongresinin gerçekleşeceğini ifade etti. Yalçın, ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek, kongre çalışmalarının startını verdiklerini söyledi.

Gündemle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yalçın, “İç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya gelen, kimi çadır kentlere giden kimi de il merkezine yerleşen mağdur mültecilerle ilgili bir takım çalışmalarımız var. Ayrıca 6-7 Ekim olaylarında bölgede yaşanan vahşet ile ilgili değerlendirmelerimiz de olacak” dedi.

Siverek ilçesinde geçtiğimiz günlerde, PKK yandaşları tarafından bir imam hatip lisesine molotof atıldığını belirten Yalçın, bu tür saldırıların İslami değerleri hedef aldığına dikkat çekti, faillerinin derhal yakalanması gerektiğini söyledi.

Çözüm sürecine de değinen Yalçın,”Süreç içerisinde Devlet, PKK’ye çok müsamaha göstererek şımarttı. Askere yönelik herhangi bir saldırı olmadı ama bölgedeki muhafazakâr kesime yönelik saldırılar gerçekleşti. Devlet ise çözüm süreci aksamasın diye ses çıkarmadı. 6-7 Ekim olayları bardağı taşıran son damla oldu. Başından beri çözüm sürecinde eksik olan şeyler, bu olaylarla bariz bir şekilde ortaya çıktı” şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir