• DOLAR 32.534
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2429.489
  • ...
"Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Kozluk (Hazo) İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Yaşa, öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli mesleklerinden biri olduğunu ifade etti.

Yaşa, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleğidir. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, öğretmen. Bilgeliğin, gelecek nesillere ufuklar açmanın, toplumları karanlıktan aydınlığa çıkarmanın, değişimin, çağdaşlığın, güvenin, başarının, hoşgörünün, dayanışmanın, sevgi ve saygının, hayatı fark etmenin, kendini gerçekleştirmenin, bir şeyler beklemeden hep vermenin, bir sayı öğrenildiğini görünce sevinçten uçmanın, öğrencisini önemli mevkilerde görünce onunla gurur duymanın, kısaca öğrenmenin, öğretmenin; geçmişin ve geleceğin imzasıdır.”

Başarının öğretmenlerle atılacak adımlarla yürüyeceğini belirten Yaşa, “Amacımız, ilçemizdeki 20 bin 200 çocuğumuzu milli ve ahlaki değerlerle donatarak “Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır.” düsturuyla yetiştirebilmektir. Sizlerle bunu başaracağımıza olan inancım tamdır.”dedi.  (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir