• DOLAR 32.535
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2425.027
  • ...
Kalorifer çalışmadığı için çocuklar okula gidemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis merkez 8 Ağustos Mahallesi’nde bulunan 13 Kasım Atatürk anaokulu, kaloriferleri çalışmadığı ve okulun eksikleri giderilmediği için öğrenciler bir türlü eğitime başlayamıyor. Öğrencilerini okula gönderemeyen veliler, İl Mili Eğitim Müdürlüğüne tepki gösterdi.

Defalarca konu hakkında Mili Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını belirten öğrenci velileri, sorunlarına duyarsız davranıldığını ileri sürdüler. Veliler, okulun kalorifer peteklerinin patlak olması ve okulun gerekli tadilatları yapılmadığı için çocuklarının eğitime başlayamadıklarını dile getirdiler.



Eğitim ve öğretimin başladığı günden bu yana çocuklarının okula gitmediğini belirten öğrenci velileri, yetkililerin biran önce konuya el atması gerektiğini ifade ettiler.

Konu hakkında görüştüğümüz İl Milli Eğitim yetkilileri ise, peteklerinin patlak olması nedeniyle okul kaloriferlerinin yakılmadığını belirterek, kalorifer petek siparişlerinin verildiğini, gelmesi halinde bu sorunu çözeceklerini ifade ettiler.
Kalorifer peteklerinin patlak olmasıyla birlikte okulun çevre düzenlemesinin de yapılmadığı ve okul binasının boyalarının dökük olduğu görüldü.

Okulda ise soğukta öğrencilerini bekleyen öğretmenlerden başka kimse yok. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir