• DOLAR 32.505
  • EURO 34.642
  • ALTIN 2482.539
  • ...
"Öğretmenlik fedakârlık isteyen bir meslektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Diyarbakır Valiliği, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde bir program düzenledi. Programda, mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti.

Burada kısa bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli mesleği olduğunu belirtti. Sadece fakülte bitirmekle öğretmen olunamayacağını vurgulayan Aksoy, “Öğretmenlerin yaptıkları meslek, dünyanın en çok fedakârlık isteyen mesleğidir. Öğretmenlerin sürekli kendilerini geliştirmeleri, zamanın koşullarına ayak uydurmaları ve teknolojiyi iyi kullanmaları gerekir. Yaşadığımız şehir, geçmişiyle örnek alınması gereken Anadolu’nun ilk üniversitesinden biri olan Mesudiye Medresesini coğrafyasında barındıran kadim bir kenttir.”ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aydoğan da öğretmenlik mesleği ve önemine değindi. Öğretmenliğin sevgi ve fedakârlık işi olduğunu söyleyen Aydoğan,  “Öğretmenliğin sevgi ve fedakârlık işidir ve her öğretmenin öğrencisi kendi çocuğu kadar kıymetlidir.” ifadelerini kullandı. (Ali Adiyaman/M. Sıddık Bilge-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir