• DOLAR 32.515
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2447.354
  • ...
Öğretmenler Günü Bitlis'te törenle kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan tören, Bitlis Kültür Merkezi'nde devam edildi. Kurum amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur, Bitlis'te eğitime birçok yatırım yapıldığını ve altyapı hizmetlerinde fevkalade bir durumda olduklarını belirterek, ancak bu yapıların öğretmenlerle asıl maksadına ulaşabileceğini söyledi.

Her şeye paha biçileceğini ancak öğretmenlik mesleğine asla paha biçilemeyeceğini ifade eden Oğur, şöyle konuştu: “Öğretmenlik mesleği gönül işi diyerek bu yola baş koydunuz. Sizler her şeye paha biçileceğini, öğretmenlik mesleğine asla paha biçilemeyeceğini gördünüz. Konumunuz ne kadar hassas olduğunu unutmayın. Öğretmenlerimizin, öncelikle bilgilerini her gün güncellenmesini zorunlu kılan bir bilgi çağında yaşadığını ve modern çağdaki çocuklara hitap ettiğini asla unutmamalı. Kendinizi yeniledikçe öğrenciye ulaşmanın daha kolay yolunu bulursunuz. Bu sizi hedefinize daha kolay ulaştıracaktır.” dedi.

Öğretmenler adına konuşmaların yapıldığı, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törende, sineviyon gösterisi sunuldu.

Asaleti onaylanan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından tören sona erdi.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir