• DOLAR 32.589
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.524
  • ...
Diyarbakır Valiliğinden açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy`un Diyarbakır’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda sorulan bir soruya verdiği cevap ile ilgili olarak bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan 6-7 Ekim olaylarında polisin sahaya indirilmediği ile ilgili açıklamada bulundu.

Açıklamada,  6-7 Ekim olaylarında çıkan olaylara müdahale edildiği belirtilerek, 6-7 Ekim olaylarında, farklı gruplara ve de polise yönelik silahlı, provakatif eylemlerin meydana geldiği ifade edildi.

Açıklamada devamla, "Olayların türü ve özelliğine göre farklı eğitimler almış olan emniyet birimlerimiz, gelişen olaylara da bu kapsamda müdahalelerde bulunmuşlardır." ifadesi kullanıldı.

Olaylara çevre illerden gelen takviye polis ve askerî kuvvetlerle birlikte müdahale edildiği ve 7 Ekim tarihinde, 60 farklı noktada ve 2 bin 154 polis ve askerin görev yaptığı belirtilen açıklamada, olayların devam ettiği 8 Ekim tarihinde de müdahalelerin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, “Diğer illerden gelen takviye polis kuvveti ve askerî kuvvetlerle birlikte yaklaşık 110 farklı noktada 4 bin 720 personelle gerekli güvenlik tedbiri alınmıştır. Bu süreçte, 11 TOMA, 6 panzer ve 49 shortland ve 120 ekiple olaylara müdahale edilmiştir.“ ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın son kısmında ise polislerin sokaktan çekildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı ileri sürülen açıklamada üstü kapalı bir itirafta da bulunuldu. 

Vali Aksoy, Diyarbakır’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda bir basının mensubunun konuyla ilgili sorusu üzerine, “O gün, şehrin 26 değişik noktasında aynı anda belirli olaylar cereyan etti ve olaylara müdahale etmek isteyen güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Siz, zırhsız bir araçla çevik kuvvet polisini o olaylara müdahaleye gönderdiğinizde şehit verirsiniz ve şehit verilmesi de belki istendi ve beklendi. Şehit verdiğinizde ise, şehit olan bir polis memurunun yanındaki arkadaşının hedef gözeterek karşılık vereceğini sizler de takdir edersiniz. Olayların daha farklı noktalara taşınmaması adına gayret gösterilmiştir. Olaylar provoke edilmiş, çok tahrik edilmiştir. Ama bu anlamda arkadaşlarımız sağduyuyla hareket etmiştir. Yani biz çevik kuvvet polisimizi o olaylar içinde sokağa bıraktığımızda bilemiyoruz sayısını ama çok farklı bir sonuçla karşı karşıya kalabilirdik.” şeklinde konuştu.

   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir