• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2310.411
  • ...
Batman UMUT-DER Genel Kurul Toplantısı'nı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’da 2 Şubat 2005 yılında kurulan  Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği (UMUT-DER), 4’üncü Olağan Genel Kurul Toplantısını dernek merkezinde gerçekleştirdi. Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan UMUT-DER Başkanlığına, mevcut başkan Halil Gergin tekrar seçildi.

“Toplam 2 milyon 639 bin TL yardım yapıldı”
Genel Kurul Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan UMUT-DER Başkanı Gergin, dernek olarak yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Gergin, "UMUT-DER olarak binlerce aileye ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk. Üye ve gönüllerimizin desteğiyle bu 3 yıllık çalışma neticesinde Batman’da kayıtlı olan muhtaç ve fakir ailelere, yetimlere, tutuklu ailelerine ve iç savaştan dolayı memleketimize sığınan Suriyeli ve Afganistanlı ailelere nakdi yardımlar yapıldı. Ayrıca gerek il içerisinde gerek üyesi olduğumuz Umut Kervanı Yardım Platformu aracığıyla il dışında kalan mağdur Suriyeli ailelere ayni ve nakdi yardım ulaştırılmıştır. Toplamda  2 milyon 639 bin 714 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırılmıştır.”diye belirtti.

Konuşmaların ardından gündemin diğer maddesi olan yönetim kurulu ve denetleme kurulu seçimi yapıldı. Seçim sonunda dernek başkanlığına mevcut başkan Halil Gergin, tekrar genel başkanlığa seçildi. 

Yönetim kurulu asil üyelerin isimleri  ve görev dağılımı ise şöyle oluştu; Genel Başkan Halil Gergin, Genel Başkan Yardımcıları İzzeddin Ekinci, Ramazan Doğu, Salih Gültekin, Genel Sekreter M.Nurullah Günaydın, Genel Sayman Mahmut Barlak . Denetleme kurulu asil üyeliğine ise; Masum Ayyıldız, Bereket Şengül ve Emrullah Önder seçildi.

Kapanış konuşması için söz alan UMUT-DER Denetleme Kurulu Üyesi Masum Ayyıldız, “UMUT-DER 2005 yılından beri birçok faaliyete imza atarak bu günlere gelmiştir. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan tüm hayırseverlere, eski ve yeni yönetim kurulu üyelerimize ve siz değerli üye ve gönüllerimize teşekkür ediyorum.”dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir