• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Erdoğan: O devlet başkanıyla asla barışmam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi`yle barışmasını isteyenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan "Zalimlerle barışamam. Siz bu adamı meşru görseniz de biz görmeyeceğiz" dediğini aktardı.

Cuhmurbaşkanı Erdoğan KADEM`in Kadın ve Adalet etkinliğinde yaptığı konuşmada iç ve dış politikaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Ekvator Gine`sindeki gezisinden dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.

Zalimlerle barışamam

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi`yle barışmasını isteyenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan "Geçen hafta Ekvator Gine`sinde yaptığım görüşmelerde X ülkenin başkanıyla barışmamı istediler. Hayır dedim. Zalimlerle barışamam. Siz bu adamı meşru görseniz de biz görmeyeceğiz. Seçimle gelmiş bir iktidarı yıkan darbecilerle barışamam. Bu makamda bulunduğum sürece böyle bir şeyi asla yapmam" dediğini aktardı.

Erdoğan "Çünkü bir günde 3 bin insanın öldürüldüğü bir ülke yakın tarihte görülmedi. İşte Mısır bunu yaşadı" dedi.

BM`de Sisi`nin masasına oturmadı

ABD`nin New York kentinde temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi`yle aynı masada oturmayı reddetmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askeri darbeyle Müslüman Kardeşler iktidarına son veren Mısır Cumhurbaşkanı Sisi`yle aynı masada olacağını öğrenince, BM Genel Sekteri Ban Ki-mun`un verdiği öğle yemeğine katılmamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev sahibi Ban Ki-mun ve ABD Başkanı Barack Obama`nın da oturacağı ana masaya davetliydi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir