• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
İngiltere`den israil`e sert tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı William Hague, israil`in Cuma günü yaptığı söz konusu açıklamanın kendilerini umutsuzluğa düşürdüğünü belirterek bunu bölgedeki barış sürecini baltalamaya yönelik "provokatif bir adım" olarak değerlendirdi.

Bakanlık resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Hague, "israil`in 14 Ekim tarihinde yaptığı `Givat Hamatos`ta yeni yerleşim yerleri yapacağız` şeklindeki açıklama karşısında umutsuzluğa düştüm." sözlerine yer verdi. İngiliz Dışişleri Bakanı, israil`in yerleşke açılımına yönelik yaptığı açıklamayı geri almasını talep etti.

İngiliz Dışişleri Bakanı açıklamasının devamında, "Doğu Kudüs`ü daha da kuşatacak olan bu provokatif adımın, daha birkaç hafta önce Mordot Gilo açılımının uluslararası kamuoyu tarafından kınanılmasının hemen ardından yapılması daha çok hayal kırıklığı yaşatmıştır." diyerek israil`i eleştirdi.

Hague, israil`in yaptığı yeni yerleşim yerlerinin uluslararası hukuka göre illegal olmasının yanı sıra, Filistin-israil meselesine iki devletli çözüm arayışlarını ve kalıcı bir barış için çaba sarf edenlerin emeklerini hiçe saydığına vurgu yaptı.

Mesajının sonunda israil hükümetine yeni yerleşkelere yönelik açıklamasını iptal etme çağrısında bulunan İngiliz Dışişleri Bakanı, "Avrupa Birliği ve diğer müttefiklerimizle birlikte, bu olaydan büyük endişe duyduğumuzu, israil hükümetine açık şekilde belirtmek isteriz." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir