• DOLAR 32.374
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Yolsuzluk tutukluları cezaevinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Artuklu Üniversitesi'nde yürüttüğü yolsuzluk operasyonunda tutuklanan Genel Sekreter Süleyman Bayburt ve Yardımcısı Sedat Gül, SKS Daire Başkanı Abdulkadir Aydın, Rektör Koruması Hasan Çevik ve Vedat Bal, Mardin E Tipi Cezaevine konuldular.

Nöbetçi Sulh Hakimliği’ne tutuklanma talebiyle sevk edilen 29 kişiden aralarında Prof. Dr. Kadri Yıldırım'ın da bulunduğu 24 kişi buradaki sorgularının ardından yurt dışına çıkış yasağı ve her gün en yakın kolluk noktasına giderek imza atmak suretiyle adli kontrol uygulanmasına karar verilerek serbest bırakıldı.

Adliye çıkışında kendisini bekleyen sevenleri tarafından karşılanan Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, “Hepiniz hakkınızı helal edin. Tabi bu benim şahsıma yönelik değil bu sizin temsil ettiğiniz Kürdoloji, Kürt Dili, Kürt Halkı ve Kürt Edebiyatı içindir. Ben ne acizim ben de bir şey yok. Ben de kendinizi gördünüz ben de kendimi sizde görüyorum. Pazartesi günü geniş bir açıklama yapacağım.” diye konuştu.

3 yıllık teknik takip ardından yapılan ihalelerde, “Haksız kazanç sağlamak, ihaleye fesat karıştırmak, gizleme veya değiştirme, görevi kötüye kullanma” iddiasıyla Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında operasyon düzenlenmişti.

Soruşturma kapsamında polis ekipleri, Üniversitenin Artuklu ve Yenişehir yerleşkesindeki rektörlük binasında arama yapmıştı. Genel Sekreterlik, Mali İşler Daire Başkanlığı, Strateji Daire Başkanlığı'nın da aralarında bulunduğu birimlerde yapılan aramalarda çok sayıda evrak, CD, bilgisayarlara el konulmuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir