• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
Edirne Valisi`ne Tek Kelimeyle Helal Olsun.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 EDİRNE Valisi Dursun Şahin, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına tepki göstererek, "O eşkıya kılıklı insanlar orada Müslümanları katlederken, biz de onların burada sinagoglarını yapıyoruz. Bizim yaklaşımımız nerede, onların yaklaşımı nerede?" dedi.

Vali Şahin, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2010 yılından bu yana 3 milyon 700 bin liraya restorasyonu yapılan büyük sinagogun sadece ‘müze’ olarak kullanılmasına karar verdiklerini söyledi. Edirne Maarif Caddesi’ndeki bulunan ve restorasyonu bitmek üzere olan sinagogun, daha önce Musevi cemaatinin talepleri üzerine Kültür Merkezi’nin yanı sıra düğünlerde de kullanılması planlanıyordu. Ancak İsrail’in Mescid- i Aksa’ya düzenlediği baskınların ardından Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, planlamaların aksine sinagogun sadece müze olarak kullanılacağını açıkladı. Gazetecilere sinagog ile ilgili bilgiler veren Şahin, Mescid- i Aksa’daki şiddet olaylarına da tepki göstererek şunları söyledi:

"Mescid- i Aksa’nın içinde savaş rüzgarları estiren, bizzat savaş tatbikatı yapan o eşkıya kılıklı insanlar orada Müslümanları katlederken, biz de onların burada sinagoglarını yapıyoruz. İçimde büyük bir kinle söylüyorum bunu. Biz de onların mezarlıkların etrafını temizliyor, projelerini kurula gönderiyoruz. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan tescilini bekliyoruz. Bizim yaklaşımımız nerede, onların yaklaşımı nerede? Yani bunu izleyicilerin takdirine sunuyorum. Buradaki tadilatı sona gelen sinagog sadece müze olarak, içerisinde hiçbir şey olmadan o şekilde müze olarak tescil edilecek. Yanındaki, arkasındaki idari bina ise talepte bulunduk Özel İdare olarak Kültür ve Sanat Galerisi olarak kullanmak üzere talepte bulundu. Kentimiz de bir galeri kazanmış olacak. Havranın kullanımı görüldüğü gibi sadece müze olarak kullanılacak ama içinde bir sergileme vitrinleme yapılmayacak."

Bu haberler de ilginizi çekebilir