• DOLAR 32.813
  • EURO 35.484
  • ALTIN 2525.448
  • ...
Fikret Gültekin ve Arkadaşları Serbest
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Yaklaşık 9 aydan bu yana Edirne F tipi Cezaevinde tutuklu olarak bulunan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Fikret Gültekin, Mehmet Eşin, Sait Şahin ile İnzar Dergisi yazarlarından Bahattin Temel ile kardeşi M. Şefik Temel ve "Kur`an`la Yaşamak" kitabının yazarı Hacı İnan yapılan ilk duruşmada tahliye edildi.

Sabaha saatlerinde Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesine getirilen tutuklu sanıkları ile tutuksuz yargılanan 12 sanık mahkemede hazır bulundu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşması kimlik tespitiyle başladı. Ardından İnzar Dergisi yazarlarından Bahattin Temel, yazılı olarak hazırladığı savunmasını okudu ve mahkeme heyetine sundu.

Yapılan savunmanın ardından mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdi. Öğleden sonra devam eden duruşmada diğer sanıklar da savunmalarını yaparak tahliyelerini istedi. Mahkemeye verilen araların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Fikret Gültekin, Mehmet Eşin, Sait Şahin ile İnzar Dergisi yazarlarından Bahattin Temel ile kardeşi M. Şefik Temel ve "Kur`an`la Yaşamak" kitabının yazarı Hacı İnan`ın tahliyelerine karar vererek duruşmayı 02.03.2012 tarihine erteledi.

Şükrü Gündüz - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir