• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
Görmez`den O Haberlere Tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi’nin (KAGEM) açılış konferansına katıldı. Görmez, konferans öncesi basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları cevapladı.

Bir televizyon kanalında yayınlanan röportajında Aleviler hakkında önemli ifadeler kullandığı ve bunu nasıl değerlendireceği yönündeki soruya Görmez, “Benim orada ifade etmek istediğim husus, yaklaşık yüz yıldır konuşamadığımız en kadim sorunlarımızı son 10 yılda konuşma imkanına sahip olduğumuzdu. Bu önemli bir gelişme. Çünkü biz 10 sene önce en kadim sorunlarımızı konuşacak ortak bir dile sahip değildik. Ben orada şimdi artık, ortak bir dile sahip olduğumuzu, gönüllerimizi birbirimize açarak taleplerimizi açık bir şekilde ifade ediyor olduğumuzu ifade ettim.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da bu ortak dile ulaşmakta yaptığı katkı üzerinde durdum. Yoksa, yapılan uzun bir konuşmadan cımbızla bir kelimeyi seçip başlık yapılması aslında doğru değil. Ben orada, son zamanlarda gönüllerimizi birbirimize açarak yakaladığımız ortak dil sayesinde, bu sorunun çözümünü çok daha rahat gerçekleştireceğimiz yolunda inancımın olduğunu ifade etmek istedim” yanıtını verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir