• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
Ekrem Dumanlı`ya Zaman Gazetesi önünde protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Yeni Akit Gazetesi yönetimi, 16 Kasım Pazar günü TÜYAP Kitap Fuarı’nda muhabirleri Mehmet Özmen`e saldırdığı belirtilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’yı yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı.

"Papa`nın bile elini öpenler müslümana tokat atıyor"
Eylemde konuşan Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, "Kendilerini hoşgörü abidesi olarak gören insanların sorulan bir suale karşı yapmış oldukları hareket kendilerinin hoşgörü ifadesini haksız yere kullandıklarını ortaya koyan bir durumdur. Papa`nın bile elini öpenlerin Müslüman`a tokat atmasını hiçbir zaman kabul etmek mümkün değil. Herkes sevdiğiyle haşrolacak. Papa`yı sevenler Papa ile haşrolacak, müslümanı sevenler de müslümanla haşrolacak" ifadelerini kullandı.

Özmen: "Ahirette iki elim yakasında olacak"
Şiddete maruz kalan muhabir Mehmet Özmen ise, Zaman Gazetesi önünde yaptığı açıklamada, TÜYAP Kitap Fuarı`nda yaşanan olayların montajlandığını, Dumanlı`nın durumu cemaat tabanına ve izleyicilere farklı yansıtarak manipüle ettiğini savundu. Hukuki olarak bunun hesabını soracağını söyleyen Özmen, "Hesap bu dünyada görülmezse, ahirette ellerim Ekrem Dumanlı ve avanesinin iki yakasında olacak." diye konuştu.

Kendisine yapılan saldırı nedeniyle Ekrem Dumanlı’nın özür dilemesi gerektiğini ifade eden Özmen, “Ekrem Dumanlı, geçen gün Bugün Televizyonuna çıkarak montajladığı görüntüler eşliğinde hakkımda iftiralarda bulundu. Ben kendisini düelloya davet ettim ve istediğin televizyonda, senin televizyonunda çıkalım, o görüntüler eşliğinde nasıl bir montaj yapıldığını birlikte konuşalım. Ama bunların yüzü yok. Bunların işi, görevi; şantajlı, montajlı görüntülerle insanların hayatını karartmak.” dedi.

Dumanlı’dan darp ve hakaretten şikâyetçi
Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğünde ifadesini alan polis memurunun söylemlerine ve tavrına güvenmediği için ayrıntılı ifade vermediğini söyleyen Özmen, “İfademde de yer aldığı gibi asıl şikayetimi savcılığa yapacağım. Ekrem Dumanlı’dan hem bana saldırıp darp etmesinden dolayı hem de hakaret etmesinden dolayı şikayetçiyim” dedi. (Erkan Yavuz -  İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir