• DOLAR 32.569
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2437.724
  • ...
Medrese Âlimlerinden ümmete birleşme çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Medrese Âlimleri Vakfı tarafından Ruha Der’in organizesiyle Şanlıurfa’da yapılan istişare toplantısında Dünya Müslümanların içinde olduğu sorunlar ele alınarak bu sorunlardan kurtulma yolları üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Doğu ve Güneydoğu bölgesinde bulanan medrese hocalarının katıldığı toplantıda İslam ümmetinin aynı hedef, aynı amaç için çalıştıkları belirtilerek aynı yolda yürüyen Müslümanların bir türlü birleşemedikleri, aradaki yol şeridini duvara çevirdikleri belirtildi.

Alimler, cemaatler olsun cemiyet ve dernekler olsun İslam adına çalışan bütün kesimlerin bir an önce birleşmesi gerektiğini, Dünya Müslümanlarının, içinde bulundukları kan ve gözyaşından ancak bu şekilde kurtulabileceklerini vurguladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ruha Der Başkanı Murat Müjdeci, Kudüs’ün işgal altında olduğunu ve işgal altında olan Kudüs’ün kurtuluşu için Selahaddin’lerin yetişmesi gerektiğini belirterek medrese hocalarının Selahaddin’leri yetiştirmeleri gerektiğini ifade etti.

Programda yaptığı konuşmasında âlim ve ümmete rehber olabilecek şahısların yetiştirilmesi gerektiğini belirten Medrese Âlimleri Vakfı Başkanı Molla Tayyip Elci, bu âlim ve aydınların yetişmesinde özellikle medreselere büyük görevlerin düştüğünü dile getirdi.

"Aramızdaki şerit çizgileri duvara dönüşmesin"
Büyük davaların ve büyük hedeflerin ferdi çalışmalarla yapılabilecek kolay aşılabilecek girdaplar olmadığını vurgulayan Elci, “Büyük davalar, büyük hedefler ancak birlik olma ve gücünü birleştirmek suretiyle yapılabilmektedir. Özellikle son asırda aynı amacı güden aynı amaç etrafında birleşen kimselerin bir araya geldiklerini görebiliyoruz. İslam ümmetine bu kadar hizmet yapan seydalarımızın ve müderrislerimizin de birleşmeleri artık zaruret kazanmıştır. Bir İslam ümmetinde bir yol edinmişiz. Bu yolların olması da elbette gereklidir. Mezhep olsun tarikat olsun cemaat ya da cemiyet olsun. Lakin bunların tefrikaya sebep olması bunların bir araya gelmelerini engelleyecek bir surete bürünmesi ise çok büyük bir tehlikedir. Bu gün İslam ümmetinin bulunduğu durumun da bu olduğu kanaatindeyim. Bir otobanda farklı şeritlerde yürüyor olabiliriz. Aramızda şerit çizgileri olabilir. Ama bu şerit çizgilerini sakın aramızda duvara dönüştürmeyelim. Maalesef biz bu şeritleri duvara dönüştürmüşüz ve bir araya gelemiyoruz.” dedi.

“En zeki çocuklarımızı medreseye gönderelim”
Medreselerin önemine değinen ve medreselerin eski gücüne kavuşması gerektiğini dile getiren Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, “İslam ümmetini ayakta tutan âlim ve mollalar medreselerde yetişiyor. İslam düşmanları en çok âlimlerden korkuyorsa bu ümmet âlimlerini yetiştirecek. Bunun içinde ailelerin en zeki çocuklarını medreseye göndermeleri gerekiyor. O gençlerin İslam ilimleriyle donatılması gerekir. Ancak bu şekilde İslam ümmeti eski gücüne kavuşabilir.” şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir