• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Halk elektrik kesintilerinden şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Havaların soğuması ile beraber Diyarbakır’da yaşanan elektrik kesintilerine Diyarbakırlı esnaf ve vatandaşlar tepki gösterdi.

Diyarbakır da sürekli elektrik sıkıntısının yaşandığını ve yaşanan sıkıntıların bir türlü giderilmediğini söyleyen Diyarbakırlılar, elektrik kesintilerinin DEDAŞ’ın özelleşmesi ile beraber arttığını, buna mukabil fiyatların neredeyse iki katına çıktığını söylediler.

“DEDAŞ’ın yaptığı zulümdür”

Diyarbakır’ın bazı semtlerinde halkın yaşadığının zulümden farksız bir durum olduğunu dile getiren Mehmet K., “Bağlarda yaşayan insanlar olarak şuan elektriğe hasret kalmışız. Kış aylarında elektrikler sürekli kesiliyor ve elektriklerin kesilmesinden dolayı vatandaşın ve esnaf’ın elektronik eşyaları hasar görüp bozuluyor. Bu gün batıya baktığımız zaman elektrik sıkıntısı hiç yaşanmıyor. Ama her nedense elektrik sıkıntıları sadece doğu ve güneydoğuda vardır.” şeklinde konuştu.

Diyarbakırlıların elektrik sıkıntıları yıllardır hal olmadığını ve yaşanan sıkıntılar için yetkililerin derhal bir çözüm bulması gerektiğini ifade eden Mehmet K, “Elektrik kablolarının halen daha yer üstünde olması, bu kablolardan kaynaklanan kesintilerin devam ediyor olması utanç verici bir durumdur. Elektrik kablolarının eski olmasından dolayı elektrik direklerinin yanında dahi geçmeye korkar bir hale geldik.” ifadelerini kullandı.

“DEDAŞ’ın özelleştirilmesinden sonra elektrik fiyatları yükseldi”

Elektrik kesintilerinin son zamanlarda arttığını ve yaşanan kesintilerden dolayı cihazlarının yandığını ifade eden Ferit isimli şahıs ise daha önce gelen 100 TL’lik faturaların kaçak kullanımlarından dolayı 200 TL’ye çıktığına dikkat çekti.

Ferit Bey, “Bu fiyatlar özelikle DEDAŞ’ın özelleştirilmesinden sonra yükseldi. Fiyatların bu şekilde yükselmesi doğru bir uygulama değildir. Her gün elektrikler kesilecekse ve bu kesintilerden dolayı vatandaş mağdur edilecekse birilerinin yaşanan bu mağduriyetlerin hesabını vermesi gerekir.” şeklinde konuştu.

“Yaşanan elektrik kesintileri giderilmiyor”

DEDAŞ’ın yaşattığı mağduriyetlerden nasibini aldığını ve yaşanan bu sıkıntıların DEDAŞ’ın özelleşmesiyle arttığına dikkat çeken Zülküf Böçkün adlı esnaf ise, “Diyarbakır’ın en büyük sorununun elektrik sorunu olduğunuı ve bu sorunu çözmek için bir adımın atılması gerektiğini söyledi.

Böçkün, “Lokanta ’da kullandığımız et, süt ve diğer ürünler elektrik kesintilerinden dolayı bozuluyor.  Diyarbakır esnafı olarak çok mağdur oluyoruz.  Elektrik sıkıntısı özel şirketten önce Devletin elinde iken daha iyiydi. Elektrik özel şirketlerin eline geçtiğinde sürekli elektik kesintileri yaşanır hale geldi.” İfadelerini kullandı.  (Ali Adıyaman / Ali Fidancı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir