• DOLAR 32.551
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2433.519
  • ...
`İmam hatibe yönelik saldırı manevi değerlerimize yapılmıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Diyanet-Sen Siverek temsilciliği yayımlamış olduğu basın açıklaması ile Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesine PKK yandaşları tarafından yapılan molotoflu saldırıyı kınadı. Diyanet-Sen Siverek Temsilcisi Eyüp Etüş imzasıyla yapılan açıklamada, son zamanlarda ülkedeki barış ve kardeşlik ortamını hazmedemeyen kimi güçlerin eğitim kurumlarına saldırma cüreti gösterdiği belirtildi.

Saldırının çok çirkin bir şekilde yapıldığı ifade edilen açıklamada, “Son olarak ilçemizde bulunan Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi meçhul kişiler tarafından kapıları kırılmak suretiyle yakılmak istenmiştir. Karanlık odaklar tarafından yapılan bu saldırıda özellikle imam hatip lisesinin seçilmesi manidardır”denildi.

“Kutsal yuvalara yapılan saldırıları hiçbir anlayış ve vicdan kabul etmez”
İmam hatip okullarının önemine dikkat çekilen açıklamanın sonunda, “Bu milletin kalkınmasında en önemli kurumlardan biri olan imam hatip liselerine yapılan bu saldırılar, Müslüman halkımızın manevi değerlerine yapılan saldırılardır. Yavrularımızın geleceğinin inşa edildiği, bu kutsal yuvalara yapılan saldırıları hiçbir anlayış ve vicdan kabul etmez. Sağduyusuna her zaman güvendiğimiz Siverek halkının bu tür çirkin eylemlere geçit vermeyerek okullarına ve değerlerine sahip çıkacağına inanıyoruz. Bizler Diyanet-Sen olarak Mehmet Akif İmam Hatip Lisesine yapılan saldırıyı kınıyor, bu çirkin eylemi yapanların bir an önce yakalanmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir