• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
Herkes okusun diye kitap okudular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Lezgo’nun Parkı’nda bir araya gelen öğrenciler, düzenlemiş oldukları basın açıklaması ile kitap okuma alışkanlığına dikkat çekerek topluca kitap okudular.

Basın açıklamasını grup adına Mehmet Şiyar Kayadağ okudu. Günde ortalama 5 saat televizyon izlemeye zaman ayıran halkın kitap okumaya yılda sadece 6 saat ayırdığına dikkat çekildi.

Kayadağ, “Kitap okuma alışkanlığı azaldıkça araştırmacı kimlik de kaybolur. İnsanlar aptal kutuya bağlı hale gelir. Zamanla insan televizyona benzemektedir. Bu eylemde insanların neden kitap okumadığının sorgulanmasını amaçladık. Okumak doğduğu andan itibaren birçok eğitim-öğretim süreci geçiren insan için en kolay en etkili öğrenme yoludur.”  denildi.

Bireyin sahip olduğu bilgilerin yüzde 80’nini okuyarak elde ettiğine dikkat çeken Kayadağ, “Düşünecek olursak toplumumuzda bu oranın çok düşük olduğunu görürüz. Oysaki bu oranın gelişmiş ülkelerde yüzde 70-80’lerde olduğu görülmektedir. Bu yüksek okuma oranı gelişmiş toplumların gelişmişliğinin hasbelkader olmadığını, okuma oranının düşük olduğu bizim gibi toplumların geri kalmışlığının da kader olmadığı apaçık ortadır.”

Okunan basın açıklamasının ardından grup topluca kitap okudu.  (Abdurahman Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir