• DOLAR 32.58
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2437.96
  • ...
Şırnak'ta ilk defa kulak zarı ameliyatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak’ın İdil İlçesi Devlet Hastanesinde ilk defa kulak zarı ameliyatı ve kronik orta kulak hastalıklarında uygulanan Cabnal Wall Down Tip 2 timponaplasti ameliyatı gerçekleştirildi.

Kulağında bir süredir rahatsızlık yaşayan Serdar Varlı adlı hasta, İdil Devlet Hastanesine başvurdu. Varlı, daha sonra kronik otititmedia tanısı ile Cabnal Wall Down Timponaplisti tekniği ile 45 dakika süren ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren İdil Devlet Hastanesinde görevli KBB uzmanı Operatör Dr. Kadir Yücebaş, yaptığı açıklamada, bu tür ameliyatların çevre illerde yapılabildiğine dikkat çekerek, teknik olarak orta kulak zarı ve orta kulaktaki işitme sisteminin onarılması aynı zamanda orta kulaktaki ve kemik içindeki iltihabının temizlenmesi anlamına gelen timpanoplasti ameliyatının yapılabilmesi için fiziki ortam ve ekipmanlarının önemli olduğunu söyledi.

“Irak’tan bile hastalar buraya geliyor”
Irak’tan bile hastaların İdil Hastanesine geldiğini anlatan Yücebaş, “Bu tür hastaların ilçemizde çok olduğunu düşünüyorum. Daha önce bu hastalık teşhisi konulan bu hastalar; Diyarbakır, Mardin, Batman ve diğer merkezlere sevk ediliyordu. Şimdi İdil ilçemizde ve hastane bünyemizde bu çok riskli olan ameliyatı başarılı bir şekilde yapmış bulunmaktayız. Hastamızın sağlık durumu gayet iyidir.”dedi.

Dr. Yücebaş, bu tür hastaların ameliyat olmaması halinde, beyin apsesi, yüz felci ve menenjit gibi tehlikelerle karşı karşıya gelinebileceğini sözlerine ekledi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir