• DOLAR 32.319
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.957
  • ...
`Çocukların yetiştirilmesinde İslami değerler işlenmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Günümüz toplumunun bulunduğu durum ve bu durumun çözümleriyle ilgi açıklamalarda bulunan Uzman Psikolojik Danışman Sait Özdemir, durumla ilgili ailenin öneminden bahsetti.

Ailenin toplumdaki önemine değinen Özdemir, “Aile Toplumun çekirdeğidir. Çekirdek çürürse toplumda çürür, dolayısıyla toplumu sağlam bir şekilde desteklememiz lazım. Her konuda. Eğitim konusunda, maddi konuda, Sağlık konusunda, iletişim konusunda vs. aileyi desteklememiz lazım. Çocuklar, maalesef farklı zararlı alışkanlıklara sahip olabiliyorlar. Bu nedenle öncelikle aileyi korumamız lazım. Çünkü aile son kaledir, son kaleyi de kaybettiğin zaman bitmiş demektir. Dolayısıyla toplum denen kavram yok olmuş olur.” dedi.

Aileyi korunmasının İslam’ın hakkıyla yaşanmasıyla mümkün olabileceğini belirten Özdemir, “Biz İslam’ı tam olarak yaşayabilirsek, yani aile içersinde namazında, niyazında, Peygamberimizin (sav) hayatını okuyup olgunlaştığımızda ailede problem kalmayacaktır. En büyük problemimiz bizim İslam’dan ayrılmamızdır. Ve bu nedenle ailemiz bizden ayrılıyor. Çünkü bakın batıda “aile” diye bir kavram yok. Çocukları sevmek, kendi çocuğunu alıp bağrına basmak bunları Avrupa’da göremezsiniz. Elhamdülillah biz Müslüman bir ülkedeyiz ve aile kavramımız hala bütün tehlikelere rağmen ayakta sağlam bir şekilde gidiyor. İşte dini olarak çocuklarımızı besleyebilirsek, manevi olarak sağlıklı bir eğitim verirsek, inşallah çok güzel neticeler elde edebileceğiz.” ifadelerinde bulundu.

Konuşmasının devamında çocuklara sahip çıkamamanın nedenleri hakkında bilgi veren Özdemir, “Şuanda çocuklarımıza sahip çıkamamamızın nedeni, yaşam şartlarını değiştirmiş olmamızdan dolayıdır. Eskiden bir mahallede herkes birbirini tanırken şimdi ise bir apartman bir köy olmuş. Bir apartmanda yıllarca oturup, hala kapı komşusunu tanımayanlar var. Sonra aynı ev içerisinde bulunan anne babalar çocuklarına ilgi göstermiyor. İlgi görmeyen çocuk bu ilgiyi bulmak için sokağa kaçar ve sokakta aramaya çalışır. İlgiyi sokakta aramaya çalışan bir çocuğu zaten siz kaybetmişsiniz demektir. O çocuk her türlü hatayı yapar ve uyuşturucu, sigara bataklığına saplanır.” şeklinde konuştu.

Son olarak ailelere dini değerleri verme konusunda çocuklarını hiçbir zaman ihmal etmemeleri gerektiği uyarısında bulunan Özdemir, “Dini değerlerimizi değişik yollarla da olsa çocuklarımıza kazandırmamız lazım. Kazandıramadığımızda ise sokak çocukları, tinerciler, baliciler, bonzaiciler çıkıyor ortaya. Biz çocuklarımızı dini olarak sağlam bir şekilde yetiştirmedikçe bu tür sorunlardan kurtulamaz ve bir yere varamayız.” şeklinde dile getirdi. (Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir