• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
"Engelli çocukların da hakları var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Özel Eğitim Gerektiren Çocuk Hakları Derneği Başkanı Hüsamettin Akyıldız, Dünya Çocuk Hakları Günü sebebiyle yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesinin Engelli çocuklarla ilgili 23’üncü maddesini yetkililere ve kamuoyuna yeniden hatırlatmak gerektiğini belirtti.



Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi içeriğinde bulunan, “Taraf devletler zihinsel ya da bedensel özürlü çocukların saygınlıklarını güvence altına alan, özgüvenlerini geliştiren ve toplumsal yaşama etkin biçimde katılmalarını kolaylaştıran şartlar altında eksiksiz bir yaşama sahip olmalarını kabul ederler” maddesine dikkat çeken Akyıldız, “Engelli çocukların toplumsal hayat içerisinde etkin rol almalarını kolaylaştıracak uygulamalar ülkemizde arttırılmalı. Engelli çocukların da hakları olduğunun unutulmaması ve tüm vatandaşların bu duruma azami saygı göstermeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.


Akyıldız, sözleşmede geçen maddelere bağlı olarak, özürlü çocukların özel bakımdan yararlanma hakkının tanınması gerektiğini, özürlü çocuğun, özel bakıma gereksinimi olduğu bilincinden hareketle yapılması öngörülen yardım, çocuğun ana–babasının ya da çocuğa bakanların mali durumları göz önüne alınarak, olanaklar ölçüsünde ücretsiz sağlanmasının bir hak olduğunu vurguladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir