• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
Batman'da kan bağış TIR'ına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kızılay Batman Kan Alma Birimi tarafından, Cumhuriyet Meydanı'nda kan alma standı kuruldu. Halkın yoğun ilgi gösterdiği kan alma aracı, 2 gün boyunca açık kalacak.

Konu ile ilgili bilgi veren Batman Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Hakkı İpek, Batman’ın ve bölgenin kan ihtiyacını karşılamak için kan alma aracı kurduklarını belirterek, “Dün Kozluk merkezdeydik ve iki gün boyunca da Batman’da olacağız. Bahar ayındayız ve kan verenler için çok uygun bir aydır. Kan vermenin sünnet olduğu da söyleniyor. Bir kişinin yaptığı kan bağışı üç kişiye faydalı oluyor. Kan bağışı bir yerde organ bağışıdır. Kan yapılamayan tek ilaçtır. Kan para ile alınamayan, para ile satılamayan tek şeydir. Bu yüzden herkesi buraya bekliyoruz. Buraya gelen vatandaşlara da teşekkür ediyoruz.”dedi.

Kan veren vatandaşlar ise, kan vererek vatandaşlık görevlerini yerine getirdiklerini ve mutlaka bir gün herkese kanın lazım olacağını söylediler. Herkesi kan vermeye çağıran duyarlı vatandaşlar, Batman'ın kan ihtiyacını karşılamak için mutlaka vatandaşları kan vermeye çağırdılar. (M. Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir