• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Batman Afet Müdahale Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında düzenlenen Batman Afet Müdahale Planı (BAMP) koordinasyon toplantısı, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla valilik konferans salonunda gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Cihat Arık başkanlığında yapılan toplantının sunumu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Bakır tarafından yapıldı.

Afetlere ilişkin acil yardım planlamasının konuşulduğu toplantıda, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından oluşturulan hizmet gruplarının ilgili kurum ve kuruluşlara dağılımı ve aralarındaki koordinasyonun nasıl sağlanacağı konusunda bilgiler verildi.

Toplantıda ayrıca muhtemel afetler meydana gelmeden önce ilgili kuruluşların hazırlıklı olması ve kurumlar arası koordinasyonun en iyi şekilde sağlanabilmesi amacıyla Türkiye Afet Müdahale Planı’nın 2 yıllık süreç içerisinde yapılan risk analizleri sonucu, ortaya çıkan en kötü senaryo baz alınarak ulusal ve yerel düzeyde planlarının oluşturulduğu ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir