• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Kadri Yıldırım'ın avukatı iddialara cevap verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Artuklu Üniversitesi'nde yürüttüğü yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınarak tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın avukatı ve Mardin Barosu Başkanı Azat Yıldırım, müvekkili hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

MAÜ’de ihaleye fesat karıştırma, ihale yolsuzluğu ve örgüt kurma ile ilgili bir soruşturmanın yürütüldüğünü belirten Azat Yıldırım, son 4 gündür müvekkili hakkında basında çok fazla yıpratıcı haberlerin çıktığını ifade etti.

Yıldırım, “Bu soruşturma kapsamında bir ajanda ele geçiriliyor. Bu ajandanın içinde sınava giriş ücretleri parasının harcandığına dair bazı belgeler çıkıyor. Bu belgelerden yola çıkarak bu soruşturmanın içine bu zimmet ile ilgili müvekkilim hakkında da soruşturma devam ettiriliyor.” dedi.

Müvekkili Kadri Yıldırım'In ihale ile ilgili tek bir eyleminin olmadığını ileri süren Yıldırım, “Savcılıkta da mahkemede de şimdiye kadar Kadri Hoca’nın ihale ile ilgili tek bir soru sormamıştır.” diye konuştu.

Müvekkilinin 4 gündür burada haksız yere gözaltında olduğunu ileri süren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kadri Hoca’nın bu parayı zimmetine geçirdiği iddiası külliyen yalandır. Karalamaya yönelik bir iftira kampanyasıdır. Bu paralar öncelikle sınava harcanmış. Arta kalan bir kısım para varsa da oda dünyanın sayılı kürdoloji enstitülerinden bir Kürdoloji Kütüphanesi oluşturulmuştur. Burada kendisine atfedilen 35-40 bin lira ile ilgili bir soruşturma nedeniyle 4 gündür gözaltındadır. Şu anda da tutuklanması istenmektedir. Kendisine yönelik ihale ile ilgili şu saate kadar tek bir soruş sorulmamıştır. Kendisinin hiçbir ihalede imzası yoktur. Bir ihale için hiç kimseyi aramamıştır. Bu yönde ne polisin ne savcının elinde tek bir delil yoktur.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir