• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
İmam Hatip yakan PKK`ye tepkiler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek ilçesine bağlı Dicle Mahallesi’nde 15 Eylül 2014 tarihinde eğitime açılan Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesine yapılan molotoflu saldırıya tepkiler devam ediyor.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Siverek ilçe teşkilatının; PKK yandaşlarının imam hatibe yönelik saldırısını kınamasının ardından Eğitim Bir-Sen, Türk Eğitim Sen, Özgür Eğitim Sen ve İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği yayımladıkları yazılı basın açıklamaları ile yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

Eğitim Bir- Sen: İmam Hatip Lisesinin seçilmesi rastlantı değildir.

Eğitim Bir- Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası, yaptığı yazılı açıklamada, "Siverek`te en son 80’li yıllarda gördüğümüz ve bir daha görmeyeceğimizi umduğumuz okul yakma saldırılarının aynısı dün gece maalesef ilçemizde yaşanmıştır. Siverek Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesinin yakılma hadisesini 6-7 Ekim olaylarından sonra çözüm süreci üzerinden yapılan manipülasyonların bir devamı olarak algılıyoruz. Eğitim yuvaları olan okullarımızın önemi izahtan vareste olup okullar içinden İmam Hatip Lisesinin seçilmiş olması rastlantı değildir. Özellikle bir yerleri rahatsız etmeye ve çözüm sürecini akamete uğratma gayesi taşıyan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor tüm eğitim camiasına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."denildi.

Türk Eğitim Sen:  Okul yakmak geleceği karartmaktır

Türk Eğitim Sen Siverek Temsilcisi Mehmet Şengönül imzasıyla yayımlanan mesajda ise şu ifadelere yer verildi: “Bu eylemleri gerçekleştirenler, çözüm isteyenler değil kendi sapkın ideolojilerinin sorgulanmasını istemeyen, gücü tekelinde tutmaya çalışanlardır. Aksi düşünülecek olsa; insan eğiten, bilinçli vatandaşlar yetiştirmeyi amaçlayan barışçı eğitim yuvaları ateşe verilir mi? Burada ülkenin dört bir tarafından gelen öğretmenler büyük özverilerle geleceği aydınlatmak isterken kimliği belirsiz gibi duran kirli eller eğitim ateşini söndürmeye çalışmaktadır. Okul yakmak demek ses duyurmak değil sesi tamamen kısmak, birçok değeri yok etmek ve geleceği karartmak demektir.”

Özgür Eğitim-Sen: Karanlık çevreleri şiddetle lanetliyoruz

Özgür Eğitim Sen Siverek Temsilciliği tarafından yayımlanan mesajda ise imam hatip saldırısının karanlık eller tarafından kullanılan piyonlar tarafından gerçekleştirildiği belirtilerek, “İlçemiz Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesinin ve diğer eğitim kurumlarının yakılmak suretiyle zarar görmesi bütün eğitim camiasını üzdüğü gibi Özgür Eğitim-Sen olarak bizi de derinden üzmüştür. Bu üzücü hadisenin sonuçları her kimin kirli-aşağılık çıkarlarına hizmet ediyorsa Özgür Eğitim-Sen olarak bu kirli ve karanlık çevreleri şiddetle lanetliyoruz. Bu topraklarda bu toprakların insanına yıllardır huzuru ve özgürce yaşamayı çok gören, değerlerine düşmanca tavırlar içerisinde bulunan bütün zihniyetleri yakından tanıyoruz. Bu zihniyetlerin bu toprakların özünde var olan irfana asla galip gelemeyeceğine inanıyoruz. Yakın geçmişte insanların inançları, ırkları, dilleri ve mezhepleri üzerinden ayrım yapan ve bu değerlere tahammülsüzlüğü yüzünden köyleri yakanlarla bugün okulları yakanlar arasındaki bu çirkin benzerliği halkımızın dikkatine sunuyoruz.”ifadelerine yer verildi.

İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği: Saldırıyı telin ediyoruz

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Kenan Göçmüş imzasıyla yayımlanan mesajda, bu tür saldırıları yapanların Müslüman halka ve dini değerlere olan tutumlarını gözler önüne serdiğine dikkat çekilerek, “ İmam Hatip Liseleri yetiştirdiği güzel insanlarla topluma örnek olan topluma yön veren bir pusula gibidir. Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne yapılan saldırıyı telin ediyoruz” denildi.

Öte yandan, Siverek’teki sivil toplum kuruluşları, Pazartesi saat 12.00’de düzenleyecekleri kitlesel basın açıklaması ile İmam Hatip Lisesine düzenlenen saldırıyı kınayacaklarını duyurdu.

(Abdurahman Uğurlu-İLKHA)









































Bu haberler de ilginizi çekebilir