• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Balıkçılara iki ayda 13 bin 500 denetim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekipleri, su ürünleri av sezonunun açıldığı 1 Eylül’den Ekim sonuna kadar toplam 13 bin 546 noktada denetim yaptı. 68 ton su ürününe el konulan denetimlerde kurallara aykırı davrandığı tespit edilen 284 kişi ve işyerine toplam 280 bin 950 lira para cezası kesildi.

Bakanlık, su ürünleri av sezonunun başladığı 1 Eylül tarihinden itibaren denetimlere ağırlık verdi. İl müdürlükleri tarafından yapılan rutin denetimlere ek olarak Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde farklı illerin personelinden oluşturulan ekiplerin de katılımıyla, 1 Eylül-30 Ekim tarihleri arasında toplam 13 bin 546 noktada denetim gerçekleştirildi.

Başta İstanbul, İzmir, Samsun, Trabzon, Bursa, Balıkesir olmak üzere kıyı illerinde yoğunlaştırılan denetimler; denizler ve iç sular, karaya çıkış noktaları, balık halleri, nakil güzergâhları, soğuk hava depoları, işleme tesisleri ve perakende satış yerlerinde yapıldı. Denetimlerde 42 ton midye , 16 ton lüfer  ve 5 ton istavrit olmak üzere 68 ton su ürünü ile 2 adet balıkçı gemisi, kullanımı yasak 202 adet misina ağı ve 316 adet muhtelif av aracına el konuldu.

Küçük balık avlayanlara ceza yağdı

Denetimlerde su ürünlerinin boy, tür, zaman yasakları, balıkçı ve gemi ruhsatları, seyir defterleri ve diğer izin belgeleri ile av araçlarının uygunluğu kontrol edildi. Yapılan denetimler sonucu yasalarla getirilen kurallara aykırı davrandığı tespit edilen 284 kişi veya işyerine toplam 280 bin 940 lira idari para cezası kesildi. Para cezası verilen kişi ve işletmeler arasında 139 adet ile “belirlenen boyların dışında avlanma” en büyük grubu oluştururken, geri kalanı uygun av aracı kullanmama, amatör avcılık kurallarına uymama, ruhsatsız avcılık, patlayıcı kullanma, yasak yerde ve yasak zamanda avlanma oluşturdu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir