• DOLAR 32.537
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2429.429
  • ...
Kayseri'de iş güvenliği nedeniyle 99 inşaat durduruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri'de yapılan denetimlerde noksanı bulunduğu tespit edilen 99 inşaat durdurulurken 147 işyerine ise toplamda bir milyon 408 bin 518 TL idari para cezası kesildi.

Yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Türkiye İş Kurumu Kayseri İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, iş müfettişlerinin sürekli denetim yaptığını, iş güvenliği konusunda bir eksiklik tespitinde ise gerekirse işyerlerinin çalışmalarını durdurduklarını belirtti.

Şu ana kadar iş müfettişlerince özellikle inşaat sektöründe 99 işyerinin faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildiğini ifade eden Ayçiçek, “Bunlardan 31'i bize eksiklikleri giderdiklerini bildirdi. Biz de Teftiş Kurulu'na gönderdik. Oradaki heyet 31 işyerini açtı. Diğer 68 işyerinin faaliyetleri durdurulmuş vaziyette. Eksikliklerini giderirlerse, tekrar faaliyetlerine devam edecekler.”dedi.

Faaliyetleri durdurulan, noksanlıkları tespit edilen işyerlerinin çoğunluğunun inşaat sektöründe olduğuna dikkat çeken Ayçiçek, “İskelelerin alt bölümlerinde çelik ağ gerdirmek zorunluluğu var. Bu zorunluluk, daha önceleri yoktu. Şimdi bu ağlar takılıyor ki işçi düştüğü zaman bu ağa takılıp orada kalsın diye. Ama, bunun yanı sıra iskelenin çürüklüğünü, inşaatın diğer eksikliklerini iş müfettişlerimiz daha iyi biliyor ve bunları inceliyorlar. Müfettişlerimizin raporu doğrultusunda bunlar kapatılıyor. Kayseri'de İş Teftiş Grup Başkanlığı yok. Müfettişler Ankara'dan geliyor. Programlı ya da programsız, işçi veya vatandaş şikayetlerine bağlı geliyorlar. Müfettişler bizim bilgimiz dışında, habersiz de gelip denetim yapabiliyor."diye belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir