• DOLAR 32.601
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2504.903
  • ...
Öğrencilerden okulun etrafına kuş barınakları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Zübeyde Hanım Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kuşların beslenmesi için okulun etrafına  pet kovalarla yaptıkları yiyecek barınaklarına  yiyecek bırakarak,  kuşların beslenmesini sağlıyorlar.


 

Öğrenciler tarafından  yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Taner Alptekin, öğrencilere hem çevre bilicini, hem de doğada yaşayan hayvan sevgisini aşılamak için böyle bir etkinlik başlattıklarını söyledi.


 

Alptekin, “Okulumuz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi olduğu için, bazı el işleri yapıyoruz. Öğrencilerle birlikte su bidonunun ne işe yaradığını araştırırken, aklımıza böyle bir çalışma geldi. Sınıfça okulumuzun etrafına kuşlara yem depolamak için böyle bir etkinlik başlattık. Kışın kuşlar, yiyecek bulmada zorlanmasın diye başlattığımız bu etkinliğin tüm okullarda yapılmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.


 

Alptekin, bu etkinliği yaparken “Yeryüzündekilere merhamet edin ki, göktekiler  de size merhamet etsin” hadis-i şerifinin kendilerine esin kaynağı olduğunu  sözlerine ekledi.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir