• DOLAR 32.573
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2433.15
  • ...
Filistin devletinin tanınması için AP`na tasarı sunuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Avrupa Parlamentosu`nun Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Fransız Sosyalist  Gilles Pargneaux  tarafından, gelecek haftaki genel kurul toplantıları sırasında görüşülmek üzere, Filistin`in devlet olarak varlığının tanınmasını öngören bir karar tasarısı sunuldu. Tasarının gündeme alınması halinde, 27 Kasım`da oylama yapılacağı belirtildi.

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Pargneaux, kendi sosyal paylaşım sitesinde, ``Avrupa Parlamentosu`nun Filistin`i tanıyarak İsrail-Filistin sorununa katkı sağlayabileceğini söyledi. Fansız parlamenter, "Avrupa Parlamentosu`nun sorunun aşılması konusunda acilen harekete geçmesi gerektiğini" ifade etti.

Avrupa Parlamentosu`nun Filistin`in tanınmasını öngören karar tasarının kabulü, sembolik açıdan önem taşıyor. Tasarının kabul edilmesi, AB`ye üye ülkelerin hükümetlerinin de konuyu kendi gündemlerine taşıması açısından önemli.

İngiltere, İspanya ve İrlanda`nın ardından Fransa`da da, iktidardaki Sosyalist grup üyeleri dün meclise, Filistin`in tanınması için bir karar tasarısı sunmuştu. Fransa meclisine sunulan tasarının hükümet tarafından gündeme alınması halinde, 28 Kasım`da tartışılması, 2 Aralık`ta ise oylanması öngörülüyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir