• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursa`da Kerbela zulmü sahnelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Yaptığı kitlesel etkinliklerle on binleri bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü Bursa’da ‘Kerbela şehitleri ve Aşura’  isimli bir program düzenledi. Düzenlenen programda sahnelenen tiyatro, salonu hınca hınç dolduran binlerce kişiyi gözyaşına boğdu.

Özel bir düğün salonunda gerçekleşen programa saatler kala bin kişilik salonun  hınca hınç dolduğu görüldü.

Mehmet  Göktaş Hoca’nın konuşmacı olarak katıldığı programda, sahnelenen tiyatro, salonu dolduran binlerce kişiye duygu dolu anlar yaşattı.

İlahiyatçı Bekir Çakmak Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş Hoca,  Hz.Hüseyin’in annesi Hz. Fatıma’yı anlatarak başladığı  konuşmasında, Kerbela gerçeğini anlattı.

“Hz.Hüseyin şehit olması gerekiyordu…”

Hz. Hüseyin’in şehit olması gerektiğini ve nitekim öyle de olduğunu söyleyen Göktaş Hoca, sözlerini şöyle sürdürdü; ”Hz. Hüseyin’in şehit olmaktan başka yapacak hiç bir şeyi yoktu. Eğer yaşasaydı nasıl yaşayacaktı biliyor musunuz?  Yezid’e biat etmesi gerekiyordu. Bir tek yolu buydu. ‘Ey Yezid sen benim sevgili dedem Hz. Muhammed’in (s.a.v) yerine layıksın’ demesi lazımdı. Diyebilir miydi bunu? Dediği an Hüseyin, Hüseyin olabilir mi o zaman?”

“Diyarbakır’daki Yasin Hz. Hüseyin’den az mı cefa çekti”

Son yaşanan Kobani olaylarına da değinen Göktaş Hoca, “Diyarbakır’daki Yasin, Hz. Hüseyin’den az mı cefa çekti y?  Düşünün bir defa 3. kattan atıldı. Vücudunda bıçak yarası olmayan yer yoktu. Üstünden arabayla geçtiler, yaktılar yıktılar. Ama hamdolsun Hüseyinlerin yolu devam ediyor. Bunun en büyük delili Hüseyinler var ve aynen yaşıyor.”şeklinde konuştu.

Göktaş Hoca konuşmasını, son yaşanan Kobani olaylarında katledilen Şehit Hasan Gökgöz’ün  de şehit olmadan birkaç dakika önce yaşadıklarını anlatarak sonlandırdı.

Katılımcılar hıçkıra hıçkıra ağladı

Yapılan konuşmanın ardından yaklaşık bir saat süren tiyatro ise katılımcıları göz yaşına boğdu. Özellikle Hz. Hüseyin’in şehit olduğu anın canlandırıldığı esnada, salonda bulunan misafirlerin hıçkıra hıçkıra ağlaması dikkat çekti.
Tiyatro ekibinin toplu olarak Hz. Hüseyin’e atfen seslendirdiği ezgi ise büyük beğeni topladı.

Program Molla Mahmut Aytekin’in yaptığı duayla son bulurken, katılımcılara aşure ikramı yapıldı.

(Zeki Aras –İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir