• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mehmet Göktaş`tan STK`lara ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bir takım programlar için Bursa’ya gelen Mehmet Göktaş HOCA Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi yöneticilerinden  bir  heyetle birlikte  İslami Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etti.

Memur-Sen İnsani, Yardım Vakfı (İHH)ve Özgür Der’i ziyaret eden Göktaş Hoca’ya , Mustazaflar Cemiyeti Bursa şube başkanı İsa Güvendik, Yönetim kurulu üyelerinden Kemal Furat  ve Mehmet Şimşek eşlik ederek,    İslami camialar arasında sağlanması gereken birlik mesajları verdiler.

Ziyaret programına Memur-Sen Bursa il temsilciliğiyle başlayan heyeti Eğitim Bir Sen Bursa Şube başkanı ve Memur- Sen Bursa temsilcisi Numan Şeker karşıladı.
Daha sonra İHH Bursa şubesine geçen heyeti İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan ve beraberindeki heyet karşıladı.

“PKK’nın derdi Kürdistan değil ‘Pkkistan’dır ”

Ziyaret programları boyunca yapılan konuşmalarda İslami cemaatler ve kurumlar arası İslam düşmanlarına karşı birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.  6-8 Ekim olaylarının da değerlendirildiği ziyarette konuşan  Göktaş Hoca, Kobani bahanesiyle ortalığı yakıp yıkan ve Müslümanları azgınca şehit eden PKK’nın, aslında bir Kürt devleti kurmak istemediğini, PKK’nın tek derdinin, İslam’ı yok edip kendinden başka güç bırakmamak  olduğunun altını çizerek,    “PKK’nın derdi aslında Kürdistan devleti falan kurmak değil. Onların amacı sadece kendilerinin hakim olduğu bir ‘Pkkistan’ devleti kurmaktır.” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra Özgür-Der’i ziyaret eden Göktaş Hoca ve beraberindekiler, burada da Doğu ve Güneydoğu bölgesi ve orada yaşayan Müslümanların durumunun iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.

Bu tür ziyaretler faydalı olduğu gibi devamlı olmalı

Hoş bir atmosferde geçen ziyaretlerde karşılıklı iyi dilek, temenniler ve memnuniyetler dile getirilirken bu tür ziyaretleşmelerin çok faydalı olduğu ve devamlı olması gerektiği ifade edildi.

(Zeki Aras –İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir