• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Sait Şahin Palu Gençleri İle Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni İhya Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği bir çok faaliyetlerine yeni bir faaliyet ekledi. 20.11.2015 Perşembe günü yatsı namazından sonra Köz Çay ocağında, memleketimizin gençleri ile buluştu. Büyük bir teveccühün gözlendiği buluşmada, konuşmacı olarak Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve hemşehrimiz Said ŞAHİN katıldı.

Konuşmasına ”Size göre bu gün gençliğin en temel sorunu nedir? ” sorusunu soran Şahin,gençlerden ” teknoloji,işsizlik,özenti,maneviyat eksikliği ve ahlak eksikliği,madde bağımlılığı,sosyal medya bağımlılığı ” cevaplarını aldı.

Proğramda katılan gençlere bulanım geçiren bir gencin ruh halini anlatan kısa bir video izletildikten sonra devam edildi.

 

Gençlik Ailenin aşıladığı imanı geliştirmeli ve pekiştirmeli

Sait Şahin:”Gençlik dönemi mevsimlere benzer ve mevsimlerde yaz mevsimi gibidir.Çocukluk dönemi bahar mevsimidir.Bahar mevsimi iyi geçmeyen gençliğin yaz mevsimi kurak olur .Bahar mevsimi yani çocukluk döneminin aileler tarafından çok iyi değerlendirilmesi gerekir.Aileleler çocuklara imanı,Kur anı ve peygamberi çok iyi işlemelidir ki,çocuklarının yaz mevsimi yani gençliği kurak geçmesin”.dedi

 

Bu gün gençliğin en temel sorunu sağlam akide ve iman sorunudur.

Biraz önce sorduğum ” Size göre bu gün gençliğin en temel sorunu nedir? sorusuna verilen cevapların hepsi de gençliğin sorunudur ama bu sorunların hepsinin temelinde iman ve akide sorunu yatıyor.Bu gün herkes gençliğin sorununu farklı okuyor ve değerlendiriyor.Bize göre gençlik için en temel ve bütün sorunlarının kaynağı sağlam iman sorunudur ve bütün sorunların temelinde iman zayıflığı yatmaktadır.

İmanlarımızı Sağlam Zeminlere oturtmalıyız

Hepimiz müslüman çocuklarıyız.Ailelerimiz bizlere az çok imanı islamı anlatıyor ve öğretiyorlar .Bu yeterli değildir.Bizler nasıl ki evlerimiz sağlam zeminlere yapıyoruz imanlarımızı da sağlam zeminlere oturmalıyız.İslamı çok çok okumalıyız,araştırmalıyız,imanımızı bol bol ibadetlerle beslemeliyiz,zikir ve Allah a itaatler ile süslemeliyiz.Ortamlar bozuk hepinizin malumu.Her taraftan imanlarımıza yönelik saldırılar olmakta.Fırtınalara ancak kökü yerin derinliklerinde olan ağaçlar dayanabilir.Bizler de imanlarımızı sağlam zeminlere oturmalıyız.Kalblerimizin derinliklerine yerleştirmeyiz.Hayatımızın en önemli dönemi olan gençlik dönemini iman ve kur an aşkı ile geçirmeliyiz.

Konuşmanın ardından gençlerin soru ve sorunlarını dinledi. Proğram,Yeni İhya Der üyesi Hasbi Karabulut’un Teşekkür konuşmasınından sonra gençlere ikramı edilen çaylardan sona erdi.

Yapılan bu güzel faaliyet dolayısıyla görüştüğümüz Yeni İhya Der Başkanı Kenan OCAK şunları söyledi;

“Yeni İhya der olarak dernek bünyesinde bir çok faaliyetlerde bulunuyoruz. Ancak gençlere ulaşmak ve gençlerin sorunlarına bir nebze de olsa çözüm bulmak adına, gençlere yönelik çay ocaklarında her ay programlar düzenlemeyi düşünüyoruz. Gençlerden isteğimiz bu programlara iştirak edip, kendi aralarında birbirlerini haberdar edip katkı sunmalarıdır. Eğer kendileri bizleri davet ederlerse gençlerimiz için seferber olmaya hazırız. Yer zaman ve mekan olarak bizleri çağırırlarsa davetlerine icabet ederiz. Amacımız İslami bir anlayışla yetişen bir gençliktir.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir