• DOLAR 32.524
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2433.577
  • ...
Asker Her An Mali`ye Gidebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 TBMM Genel Kurulu`nda dün oylanan, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Mali`de Avrupa Birliği tarafından gerçekleştirilen harekatlara Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının da katılmasını içeren tezkere, 1 yıllık bir süreyi kapsıyor

CHP DE DESTEK VERDİ

CHP grubu, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti tezkerelerine destek verdi. CHP grubu adına konuşan Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, ancak bu desteği verirken, hükümete bir uyarıda bulunmak istediklerini söyleyerek, şöyle dedi;
"Dünyadaki olaylara din ve mezhep açısından yaklaşma adetinizi bırakın. Bu yaklaşımlar toplumları bölüyor, dinler ve mezhepler arası gerginlikleri artırıyor, çatışmaları körüklüyor. İnsanlara eşit davranın. Sadece Müslümanların değil, bütün insanların hamisi olun."

MHP`DEN ELEŞTİRİ: VATAN EVLATLARI KÜRESEL ÇIKARLARA MI HİZMET EDECEK?

Orta Afrika Cumhuriyeti ve Mali tezkeresinde, TBMM`den MHP`nin de desteğiyle geçen Suriye ve Irak tezkeresini gündeme getiren MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem ise, "Vatan evlatları küresel çıkarlara mı hizmet edecek?" dedi.

Yurt dışına asker gönderme uygulamalarının sorgulanması gerektiğini savunan Erdem, "Kimlerin peşine takılarak gittiğimiz ülkelerde hangi insani değerleri kurtardık? Afganistan`a, Somali`ye, Afrika`ya asker gönderdik de hangi yarayı iyileştirdik? Kimin peşine takılarak asker gönderdiğimiz ve kime hizmet ettiğimizi iyi bilmeliyiz" ifadesini kullandı.

 (Kaynak: Hürriyet)

Bu haberler de ilginizi çekebilir