• DOLAR 32.538
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2433.102
  • ...
Gazze`nin İmarı İçin Malzemelere İzin Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM -  BM, Filistin yönetimi ve siyonist israil arasında varılan üçlü anlaşma uyarınca siyonist israil`in saldırılarında evleri hasar gören 25 bin kişi gelecek hafta ihtiyaçları olan inşaat malzemesine erişebilecek.

BM Genel Sekreteri`nin Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry tarafından yapılan açıklamada, BM, siyonist israil ve Filistin`in uzlaşması sonucu gelecek haftadan itibaren 25 bin ev sahibinin inşaat gereçlerini almaya başlayacakları belirtildi.

Açıklamada, Filistin Ulusal Birlik Hükümeti`nin sürecin nasıl yürütüleceğine ilişkin ayrıca duyuru yapacağı kaydedilerek, evlerin onarımı için temin edilen malzemelerin amacına uygun şekilde kullanımını BM`nin denetleyeceği ifade edildi.

Serry, açıklamasında Filistin Birlik Hükümeti`nin Gazze`nin yeniden imarı konusundaki çabalarına BM`nin başta finansal yardımlar olmak üzere her türlü desteği vereceğini ancak mevcut imkanların da oldukça sınırlı olduğunu vurguladı.

Gazze`nin yeniden inşası amacıyla eylülde varılan anlaşmada, bölgeye BM denetiminde inşaat malzemesi sokulması için siyonist israil, Filistin yönetimi ve BM arasında "üçlü mekanizma" kurulmuştu. Kurulan mekanizmayla Gazze`de hem özel hem de kamu sektörünün inşaat malzemesi alabilmesi hedefleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir