• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
Tutuklu Gazetecilerin İfadeleri Alınmaya Başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Yaklaşık 9 aydan bu yana Edirne F tipi Cezaevinde tutuklu olarak bulunan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Fikret Gültekin, Mehmet Eşin, Sait Şahin ile İnzar Dergisi yazarlarından Bahattin Temel ile kardeşi M. Şefik Temel ve "Kur`an`la Yaşamak" kitabının yazarı Hacı İnan bugün duruşma için Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesine getirildi. Ayrıca tutuksuz olarak yargılanan 12 sanık da hazır bulundu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşması kimlik tespitiyle başladı. Ardından İnzar Dergisi yazarlarından Bahattin Temel, yazılı olarak hazırladığı savunmasını okudu ve mahkeme heyetine sundu.

Temel, savunmasında isnat edilen bütün suçları reddederek tahliyesini istedi. Temel, savunmasının devamında, "Polis, 102. Maddeden tahliye olan Hizbullah sanıklarını yakalamayınca bozulan imajını düzeltmek için benim gibi daha önce Hizbullah`tan tutuklanan kişileri kurban seçti. Polis evime baskın yaptığı sırada ben yurt dışındaydım, geri dönmeyebilirdim, ama suçsuz olduğumu bildiğim için Türkiye dönerek teslim oldum" dedi.

Gazeteci Fikret Gültekin ise ifadesinde; "Yaptığım bütün gazetecilik faaliyetlerim suç olarak gösterilmiş. Ayrıca bu çerçevede yaptığım telefon görüşmelerimin de polis tarafından yorumlanarak suç olarak dosyama konulmuştur. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum" dedi.

İstanbul Mustazaf Der şube Başkanı Said Şain ise; "Gerek Dernekleri Mustazaf Der`in kapatılmasıyla ilgili yaptığım basın açıklamaları, gerekse değişik yerlerde tamamıyla legal olan basın açıklamalarımız suç olarak dosyamıza konularak önümüze konulmuştur. Hayret ettiğim şey ise tamamıyla hukuki olarak yaptığımız faaliyetlerin hukuksuzmuş gibi polis tarafından üzerimize atılmasıdır" diye ifade verdi.

M.Şefik Temel ise verdiği ifadede "Ticari faaliyet yapmaktayım, dosya adı geçen ve tamamıyla resmi ortaklığı dayanan tiacaretimiz polisin yönlendirmesiyle suç olarak gösterilmiştir. Kesinlikle bunu kabul etmiyorum" dedi.

Cuma günü yapılması gereken duruşma, aşırı yoğunluk nedeniyle sanıklar mahkemeye alınmadan bugüne ertelendi.
Şükrü Gündüz - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir