• DOLAR 32.591
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2492.15
  • ...
Camiler ve Kur'an kursları cazibe merkezi olmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin İl Müftülüğü aylık din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri toplantısı Yenişehir Müftülüğü Hz. Miktad Camii konferans salonunda yapıldı. Toplantıya İl Müftüsü Ali Melek, müftü yardımcıları, metropol ilçe müftüleri, vaiz ve şube müdürleri, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Ali Melek, “Dünya ve insanlar değişiyor, bu değişime ayak uydurarak görev yaptığımız yerde çevremizdekilere karşı sorumluluğumuz olduğunu unutmayalım. Ülkemiz maddi kalkınmayı gerçekleştirirken, manevi kalkınmasında mihrap, minber ve Kur’an kursu vazifesinde olan arkadaşlarımıza büyük görev düşmektedir. Bunu ihmal etme lüksümüz yoktur”dedi.

Hizmetlerin gönüllü olarak yapılmasının hissettirilerek resmiyetten çıkarılması gerektiğinin altını çizen Müftü Melek “Gönül bağını cemaatimizle kurabilmeliyiz. Camilerimizi ve Kur’an kurslarımızı vatandaşlarımız için cazibe merkezi haline getirmeliyiz. Her birimizin aylık, üçer aylık, hatta yıllık faaliyet planı olmalıdır. Yakın cami ve Kur’an kursu öğreticileri, kendi aralarında ve ilçe müftülüklerimizle istişare ederek bulunduğu bölgeye uygun halka, özellikle gençlere ulaşmak için cami ve Kur’an kursu hizmetlerinin dışında başka alanlarda hizmet planları oluşturmalıdır.”diye konuştu. (Osman Öksüz- İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir