• DOLAR 32.533
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.885
  • ...
Kudüs`te Bugün Sabah Yeni Bir Tutuklama Furyası Başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi Filistinlileri haklarını savunmaktan vazgeçmeye zorlamak için şiddetin dozunu artırma planını uygulamaya devam ediyor. Özellikle Kudüs`te Filistinliler işgalcilerin yoğun baskı ve şiddet uygulamalarının hedefinde.

İşgal güçlerinin bugün (21 Kasım Cuma) erken saatlerde Kudüs`te yeni baskınlar ve tutuklamalar gerçekleştirdikleri haber verildi. İşgalciler muhtelif evlere düzenledikleri baskınlarda geniş çaplı aramalar yaptıktan sonra bazı Filistinli gençleri tutukladılar.

Yerel kaynakların verdiği haberlere göre Kudüs`ün el-İsaviyye mahallesine baskın düzenleyen işgalciler burada Muhammed Mahmud, Hani Abid ve Muhenned Abid adlı gençleri tutukladılar.

Bu sabah yine Kudüs`ün el-Bustan mahallesine düzenlenen baskında özgürleştirilmiş eski esirlerden İbrahim el-Musa`yı gözaltına aldılar. Buradaki baskınlarda işgalcilerin kadınlara ve çocuklara çirkin bir şekilde saldırdıkları, hakaret ettikleri ve ev eşyalarına zarar verdikleri ifade edildi. İşgalci askerler el-Bustan`da birkaç eve baskın düzenledi ve aramalar yaptılar.

Bir başka baskında da Mahmud Fethi er-Recebi adlı bir genç tutuklanarak sorgulanmak üzere bilinmeyen bir yere götürüldü.

Bir tutuklamanın da Kudüs`ün güneyindeki er-Ram mahallesine düzenlenen baskınlarda gerçekleştirildiği haber verildi.

FEM

Bu haberler de ilginizi çekebilir