• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
Filistinliler bugün yaşlısıyla genciyle Mescid-i Aksa`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mescid-i Aksa`ya yönelik saldırılarından sonra gerilimin tırmandığı Kudüs eylemleri neticesinde israil yaş engelinde geri adım attı. İsrail`in, Mescid-i Aksa`da cuma namazı kılmak isteyenlere yaş sınırlaması getirmeyeceği belirtildi.
Polis Sözcüsü Luba Simari, yaptığı yazılı açıklamada, `Mescid-i Aksa`ya namaz kılmaya gelenlere bugün kısıtlama getirilmeyecek` dedi. İsrail`in her Cuma uyguladığı, 40 yaş altı Müslümanları mescide almadığı yasağın bu hafta uygulanmaması dikkat çekiyor.

Bu süreç içinde israil işgal güçlerinin Kudüs`te geniş güvenlik önlemleri alacağını kaydeden Simari, "Polis güçleri ile diğer birimlerimiz ülke genelinde ve Kudüs`te, başta karma nüfusun yaşadığı bölgeler olmak üzere çatışma riski taşıyan bütün hassas noktalarda toplumun güvenliği ve huzuru için görev yapacak" ifadelerini kullandı.

Kudüs`te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu`s Sahra Camisi`nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla kazı çalışmaları yapıyor. Yahudi yerleşimciler ile İsrailli yetkililerin zaman zaman Mescid-i Aksa Külliyesi içine girmesi üzerine sık sık gerginlik yaşanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir